• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
NATO`dan Türkiye açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

(AA) - Stoltenberg, NATO-Gürcistan Komisyonu 4. Toplantısı için bulunduğu Gürcistan'ın başkenti Tiflis Milli Kütüphanesi'nde Gürcü öğrencilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı.

Türkiye'nin sınırında DAEŞ'e karşı verdiği mücadeleyi desteklediklerini dile getiren Stoltenberg, ABD ile Türkiye arasında bu konudaki iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye, NATO'nun en güçlü müttefiklerden ve kendi sınırlarına yakın bölgede DAEŞ'le mücadeleye büyük katılım sağlıyor. Müttefikimiz Türkiye'nin kendini saldırılardan korumak için verdiği mücadeleyi destekliyoruz" dedi.

Stoltenberg, DAEŞ ile mücadelede ortak hareket edilmesi gerektiğini söyleyerek, özelikle Türkiye ile ABD'den bahsettiğini, bu iki ülkenin DAEŞ'e karşı mücadelede ana oyuncular olduğunun altını çizdi.

Stoltenberg, "Suriye'de DAEŞ'e karşı mücadele açısından onların bu iş birliğinin daha da güçlendirilmesi çok önemli." diye konuştu.

NATO-Rusya ilişkilerine de değinen Stoltenberg, Rusya'nın komşularına karşı saldırgan davrandığını ileri sürdü. Bu nedenle Avrupa'da gereken güvenlik tedbirlerini aldıklarını belirten Stoltenberg, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'ya Rus baskısına karşı destek verdiklerini ifade etti.

Rusya'yla siyasi diyaloğun sürdürülmesi gerektiğine de işaret eden NATO Genel Sekreteri, "Biz Rusya'yla soğuk savaş istemiyoruz, akıllıca bir diyalog istiyoruz." sözlerine yer verdi.

Stoltenberg, NATO'nun örgütün doğu ve güneyindeki ortaklarında istikrarın artırılması için ciddi adımlar attığını bildirdi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir