• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İşgal güçleri 14 Filistinliyi gözaltına aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgal güçleri dün gece Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 14 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Ramallah vilayetindeki El-Celzun Mülteci Kampı sakinlerinden İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderleri eski esir Ahmed Zeyd ile eski esir Fadi Derviş'i ve Beyt Rima sakinlerinden Saddam Sahir El-Bergusi'yi gözaltına aldığı ifade edildi.

Nablus'ta ise işgal güçlerinin Asker El-Cedid Mülteci Kampı sakinlerinden Hişam Beşkir isimli genci gözaltına aldığı kaydedildi.
İşgal güçlerinin ayrıca Nablus'un batısındaki Irak Burin beldesine baskın düzenlediği fakat baskın sırasında gözaltına alınan olmadığı belirtildi.

Sebastiye beldesine dün baskın düzenleyen işgal güçlerinin baskın nedeniyle çıkan çatışmalar sırasında Anan Belhak isimli genci gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal güçlerinin Surif beldesi sakinlerinden Seyfuddin El-Hur ve Bessam Ğuneymat ile Beytlahim'in El-Hıdır bölgesi sakinlerinden Iyad Alyan'ı gözaltına aldığı ifade edildi.

Kudüs'te ise işgal güçlerinin Hamed Şefik Ubeyd ve Adem Şefik Ubeyd kardeşler ile Şadi Muheysin isimli genci gözaltına aldığı ve gençlerin üçünün de El-İseviyye beldesi sakinlerinden olduğu öğrenildi.

İşgal güçleri ayrıca El-Halil'e bağlı Beyt Ummer beldesi sakinlerinden Anan Abdulhamid Halil ve Muhammed Hasan Adi isimli gençleri Etzion Yahudi Yerleşkesi'ne ifade vermeye gittikleri sırada gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Cenin'e bağlı Kabatiye beldesi sakinlerinden Sabri Kemil'i ve Kudüs'teki Kalendiya Mülteci Kampı sakinlerinden Rami Mahmud Secdiyye'yi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir