• DOLAR 32.605
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2415.56
  • ...
Kızıltepe'de yapılacak 3 katlı caminin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Dunaysır Mahallesi’nde 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir tarafından anne babasının adına yaptıracağı 3 katlı caminin temeli kesilen kurbanların ardından yapılan duayla atıldı.

Düzenlenen temel atma törenine Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, kanaat önderleri ile Demir ailesi ile bazı vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Taşçı, “Mezopotamya Mezarlığı’nın bulunduğu yerde Hacı İbrahim ve Hacı Gazali Demir adına yapılacak caminin temelini attık.  İnşallah kısa zamanda da bitmiş olacak. Özelikle bu mahalledeki cami ihtiyacı da karşılanmış olacak. Buna sebep olan Demir ailesine teşekkür ediyoruz. Temennimiz Kızıltepe’de bu şekilde bazı mahallelerimizde özelikle ibadet yerlerine çok şiddetle ihtiyaç var. Temennimiz hayırseverlerimizin bu hususta duyarlılığa devam etmeleri ve arsalarını bağışlayıp hayırseverler tarafından yine camilerimizin yapılmasını temenni ediyoruz. Allah hayırlı ve mübarek eylesin. Buna vesile olanlardan Allah razı olsun teşekkür ediyorum.” dedi.

Allah’tan projenin tamamlamasını dileyerek konuşmasına başlayan 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir ise temel atma törenine katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Demir, “Bizler yaptığımız fikir alışverişinin ardından böyle bir ihtiyacın olduğuna kanaat getirdik. Bu camimiz inşallah hayırlı cemaatlere ev sahipliği yapacaktır. Mahallenin ibadethane ihtiyacını inşallah karşılayacaktır. Bu sıcak havada gelip bize eşlik etmelerinden ötürü de teşekkür ediyoruz. Rabbim daha iyi hizmetler nasip etsin.” diye konuştu.  

Caminin temeli, konuşmaların ardından kesilen kurbanların ardından yapılan duayla atıldı. (Mehmet Aslan – İLKHA)





































Bu haberler de ilginizi çekebilir