• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
`By Lock`u TÜBİTAK`taki FETÖ`cüler geliştirdi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA: (AA) Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Meşhur kamuoyunda bilinen 'By Lock' var. O kriptolu bir yazılım, onun bile bizim işten çıkardığımız eski TÜBİTAK çalışanları, yani FETÖ yapılanmasına mensup kişiler tarafından geliştirilmiş olacağı yönünde kuvvetli tespitlerimiz var. Yaklaşık 215 bin kişinin haberleştiği bir ağ ve kriptolu bir yazılım bu. Bu yazılımı TÜBİTAK'ta çalışan malum yapıya mensup kişilerin geliştirdiği yönünde elimizde ciddi veriler var." dedi.

"Madalyalar FETÖ mensubu öğrencilere verilmiş"

Bilim olimpiyatlarında madalyaların FETÖ mensubu öğrencilere verildiğini kaydeden Faruk Özlü, "Bilim olimpiyatları yapılıyordu. 2011 yılında bu bilim olimpiyatlarında toplam verilen 92 madalyanın 73'ü bu kapatılan liselere (FETÖ bağlantılı) mensup öğrencilere verilmiş. Bu kadar bir taraflılık akla sığacak bir şey değil. 2015 yılında da 114 madalyanın 54'ü veriliyor. Bu olimpiyatları durdurduk." diye konuştu.

"Düşüş normal"

Konuşmasında sanayi üretimi verilene de değinen Özlü, "Bizim bu sene toptan büyüme hedefimiz yüzde 4,5 idi. Yaşanan olumsuz gelişmeler oldu. Bu düşüş aslında normal. Olumsuz siyasi gelişmeler olduğu bir ülkede bu tip düşmelerin olması doğal. Bütün bunlara rağmen sanayi sektörü en az etkilenmiştir diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir