• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Bursa'da Hz. İbrahim'i anma programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından Hz. İbrahim'i anma ve anlama programları kapsamında ‘Kurban ve Teslimiyet’ temalı program düzenlendi.

Yoğun katılımın gözlendiği program, Mesut Biçim hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sunuculuğunu Yunus Yaçin’in yaptığı program, sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı yazar Mehmet Göktaş hoca, İbrahimî bir yaşantıya sahip olanların kurtuluşa ereceğini vurguladı.

“Allah bize Hz. İbrahim’in çizgisini örnek gösteriyor”

Hz. İbrahim’in duruşunun insanlık için büyük bir örnek olduğunu söyleyen Mehmet Göktaş, “En çok muhtaç olduğumuz şey Hz. İbrahim’in (as) durduğu çizgidir. Allah bize o çizgiyi örnek gösteriyor. İbrahim’in durduğu gibi durun.” dedi.

Hz. İbrahim ile beraber aynı fotoğrafta bulunmanın sözle mümkün olamayacağını ifade eden Göktaş hoca,  “İnsanlar diyorlar ki; İbrahim’e en yakın biziz; müşrik de öyle diyor, Yahudi de öyle diyor, Hristiyan’da öyle diyor ya… Çünkü İbrahim’e yakın olacak olanlar, kurtulacak gerçekten. Çünkü İbrahim’e yakın olursa ve bunu ispat ederse Allah’ın izni ile bu değer buluyor. Onun için bu yarışa girmişler. Allah-u Teâlâ bu yarışı kabul ediyor. Ama seçim yapıyor. Mekke’nin müşrikleri diyorlar ki; ‘Biz İbrahim’in komşularıyız, biz İbrahim’in ehliyiz, onun hemşerileriyiz ve onun yaptığı Kâbe’nin mensuplarıyız. Oraya gelen hacıları evlerimize misafir ediyoruz.’ Uğraştıklarına bakın, aslında doğrudur. Yani, ‘İbrahim de kimmiş, biz bıraktık’ demiyor hiç kimse. Ne müşrikler öyle diyor ne Yahudiler öyle diyor ne de Hristiyanlar. Hepsi biz de İbrahim’deniz diyor. Ama Allah-u Teâlâ bu yarışın değerlendirmesini yapıyor. Kimdir biliyor musunuz diyor, kimdir İbrahim’e en yakın olan. İbrahimi çizgide yaşayanlardır. İbrahim’in yanına gelip de ben sendenim, ey insanlar şahit olun ben de İbrahim ile beraberim demek kolay değildir. Çünkü o yıllarda Hz. İbrahim ‘kırmızı bültenle’ aranıyordu. Bugün görüyorsunuz birileri aranıyorsa ötekiler fellik fellik kaçıyor yanından. ‘Ben bundan değilim’ diye insanlar yarıştalar. Bu aranıyorsa eğer herkes ondan kaçışıyor.  O dönemde aranan İbrahim’in yanına gelip de ‘ben de yanındayım’ diyen İbrahim’in dostlarıdır.” şeklinde konuştu.

“Tevhidi bir gençlik yetiştirmenin yoluna bakalım”

İmanlı gençlerin yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Göktaş, “Hz. Peygamber (sav) Medine’ye hicret ettiğinde ilk yaptığı iş, taş üstüne taş koymaktır. Bunu unutmayalım. İnsan yetiştirmeye önem verelim. Binalara güvenmeyelim. İmanlı insan, İbrahimî bir gençlik, tevhidi bir gençlik yetiştirmenin yoluna bakalım. İşte Peygamberlerin yolu budur.” diye konuştu.

Program Grup İkra sanatçılarından Bilal Örün ve Melik Taşkın’ın  seslendirdiği ilahilerin ardından sona erdi. (Zeki Aras- İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir