• DOLAR 32.432
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.8
  • ...
Litvanya`dan Avrupa Konseyi`ne Türkiye çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VİLNİUS : (AA) Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi noktasında Avrupa Konseyi'nin Türkiye`yi daha kararlı biçimde desteklemesi gerektiğini söyledi.

Litvanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Linkevicius, Strazburg`da, Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi Toplantısı`na katılarak üye ülkelerin temsilcilerine hitap etti.

Konuşmasında, Türkiye`nin daha kararlı biçimde desteklenmesini isteyen Linkevicius, Türkiye`nin, sığınmacı krizi, terör ve küresel güvenlik sorunlarında Avrupa`nın çok önemli bir ortağı olduğuna dikkati çekti.

Linkevicius, "Türkiye`nin ender yaşanan bir durumla karşılaştığını anlamak zorundayız, askeri darbe girişimi yapıldı. Avrupa Konseyi daha aktif rol almalı ve Türkiye`nin istikrarına destek vermeli." ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminden sonra Türkiye`yi ziyaret ettiğini hatırlatan Linkevicius, Türk yetkililerin, ülkede demokrasi, basın ve toplantı özgürlüğü, insan hakları ve hukuk gibi temel uluslararası değerleri korunacağı yönündeki demeçlerini anımsattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir