• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
Arap Ülkelerinden  ABD`ye Büyük Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dış Haber Servisi
 
Bir kaç gün önce Bahreyn`in başkenti Menama`da "Körfez İşbirliği Teşkilatına Bağlı Ülkelerin Güvenliği" konulu bir toplantı yapıldı.
 
Toplantıya, Körfez Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Abdullatif Ezzeyani ve ABD`nin Bahreyn Büyükelçisinin yanı sıra çeşitli ülkelerden güvenlik uzmanları katıldı.
 
Toplantı salonunda birçok şok edici gelişme yaşandı. İlk defa böyle bir toplantıda Amerikan`ın siyaseti sert ve yüksek bir sesle eleştirildi. Dubai Emniyet Müdürü Dahi Halfa ve Suudi Arabistan istihbarat başkanı Türki El Faysal bu eleştirileri yapanların başında yer aldı. Bu eleştirilerin sertliği karşısında neye uğradığını şaşıran Amerikan Büyükelçisi toplantıyı terketmek zorunda kaldı. Toplantıda Amerika`ya yöneltilen sert eleştiriler arasında Amerika`nın bölge halklarını düşünmediği, bölge ülkelerinin yöneticileriyle gerekli müşavereleri yapmadan siyasetini belirlediği ve bunun sonucunda da bölgenin kaosa sürüklendiği ifade edildi. İran`a saldırı hazırlığının yapıldığı bir dönemde Arap ülkelerinde böyle bir tepkinin yükselmesi Amerika`nın niyetlerini pratiğe geçirmesini engelleyebilir.
 
İran`ın Hürmüz Boğazı`nı kapatacağı ve petrol ambargosu uygulanması durumunda bunu telafi edecek körfez ülkelerine saldıracağı tehdinin ardından bu tepkilerin artması ve yüksek sesle dile getirilmesi dikkat çekiyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir