• DOLAR 32.492
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2496.438
  • ...
Gaziantep halkından 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkumlara destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami hizmetlerinden dolayı 28 Şubat sürecinin ve FETÖ`nün mağduru ettiği mahkûmlara ve yakınlarına desteklerini İLKHA mikrofonlarına dile getiren Gaziantep`teki vatandaşlar,  ‘yeniden yargılanma` yolunun bir an önce açılması gerektiğine dikkat çektiler.

FETÖ`nün hakim ve savcılarının verdiği kararların yok hükmünde sayılması gerektiğini belirten İbrahim Bakır, bu mahkumlara devletin haksızlık yaptığını ve bundan dolayı devletin bu mahkumlardan özür dileyip serbest bırakması gerektiğini dile getirdi.

“Bu insanlardan devlet özür dileyip serbest bırakması lazım”

FETÖ mağdurlarının tekrar özgürlüklerine kavuşması gerektiğini belirten Bakır, “Daha önceden de bu insanların mağduriyeti dile getiriliyordu. Sonradan her nedense unutuldu. 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte bu mağduriyetler tekrar gündeme geldi. Onları destekliyoruz. Onların çıkmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Halk olarak gerekirse imza kampanyası da başlatabiliriz. Bu insanlardan devlet özür dileyip serbest bırakması lazım. Çünkü devlet onlara haksızlık yaptı. Madem FETÖ`nün hakim ve savcıları haksızlık yapıp içeriye atıldılar. O zaman onların verdiği kararların da yok hükmünde sayılması lazım. Yeniden yargılama bile onlar için aslında bir anlam ifade etmemesi lazım. Ben bir vatandaş olarak bunu talep ediyorum.” dedi.

“Kumpaslarla cezalandırılan insanların serbest bırakılmasını istiyoruz”

28 Şubat`ın bir kumpas olduğunu, bu kumpaslar göz önüne alınıp kumpaslarla cezalandırılan insanların serbest bırakılmasını istediklerini belirten Yalçın Akar, o dönemde asker olduğunu ve sadece Kur`an`ı Kerim dersi verdiği için insanların cezalandırıldığını vurguladı.

Akar, “FETÖ ile alakası olanların cezasını çekmesi lazım. Ama yaş ile kurunun birbirine karıştırılmaması gerekir. Adalet ve hukuk çerçevesinde yargılanmalıdır. Suçsuz olan insanların bırakılmasını istiyoruz. Suçlu olan insanların ise cezalandırılması gerekir. Çünkü bunlar 15 Temmuz`da tanklarla ve tüfeklerle halka saldırdılar. 28 Şubat bir kumpastı. Bunlar göz önüne alınıp kumpaslarla cezalandırılan insanların bırakılmasını istiyorum. Sırf Kur`an dersi verdi diye ve namaz kıldı diye insanlar cezalandırıldı. 1997 yılında ben askerdim. O dönem bir kumpastı. Ama biz o dönem asker olduğumuz için ne olduğunu bilmiyorduk. Tıpkı 15 Temmuz`da erler tatbikata diye çıkartıldılar. Biz de ne olduğunu bilmiyorduk. O dönem çok suçsuz insanı cezalandırdılar. Hepimiz darbe gecesi sokaklara çıktık. Bu halk artık uyandı. Mağdur olan insanların da bırakılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mağdur olan bütün insanların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirten Turan Kaya ise, darbecilerin idam edilmesi gerektiğini vurgulayarak FETÖ`nün KPSS sınavında yaptığı usulsüzlükleri hatırlattı.

“28 Şubat döneminde mağdur olanlar yeniden yargılanmalı”

28 Şubat döneminde mağdur olanların en kısa zamanda yeniden yargılanmasını istediklerini belirten Yaşar Yıldırım da şunları dile getirdi:

“28 Şubat döneminde herkes mağdur oldu. Ben de o dönemde mağdur oldum. Ekonomi olarak da halk mağdur oluyordu. O dönemde mağdur olanların en kısa zamanda yeniden yargılanmasını, yeniden hakiki adalet önüne çıkarılıp ve serbest bırakılmalarını ben de istiyorum.”

15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte FETÖ`nün kumpasları ile mağdur olanların mağduriyetinin tekrar gündeme geldiğini dile getiren Mustafa Aksu ile Ömer Taşdemir adaletin yeniden tecelli olmasını istediklerini söyledi.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)













 

Bu haberler de ilginizi çekebilir