• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yunanistan`da şiddetli yağış: 3 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış bütün Yunanistan'ı etkiledi. Özellikle Moria Yarımadasındaki Messinia bölgesinde meydana gelen sel felaketinden ötürü üç kişi hayatını kaybetti.

Kalamata Belediye Başkanı, Pidima köyünde yaşayan 63 yaşındaki yürüme özürlü bir kadın, Kalamata şehrinde yaşayan bir yaşlı kadının daha ve Thuria köyünde yaşayan 80 yaşlarında bir erkeğin boğularak öldüklerini bildirdi.

Ölenlerin yaşlı olduklarını ve bodrum ya da giriş katlarında kaldıklarından selin evlerini basması neticesinde suyun altında kaldıklarını belirten Belediye Başkanı bölgede olağanüstü hal ilan edilmesini istedi.

Kalamata şehrinin yollarını nehre çeviren sel yüzlerce evin sular altında kalmasına, yüzlerce arabanın sürüklenip parçalanmasına yol açtı. Atina-Tripoli-Kalamata çevre yolu su birikiminden dolayı saatlerce trafiğe kapalı kaldı.

Selanik'in Mihaniona bölgesinde de 53 yaşında bir kadın kayboldu. Dün akşam kocasını arayan kadın, arabasının içinde mahsur kaldı.

Bu araba bulundu, ancak kadının izine henüz rastlanmadı.

Thermaikos Belediye Başkanı hayatında böyle bir felaket görmediğini belirtti. Selanik dışındaki Epanomi, Ayia Triada ve Mihaniona bölgelerinde yolların nehre çevrildiklerini, ağaçların söküldüğünü ve birçok arabanın sürüklendiğini açıkladı.

Lakonia bölgesinde de maddi hasar meydana geldi. Ayrıca Ege Adalarının birçoğunda ve Katakoloda hortumlar paniğe yol açtı.

Yunanistan Meteoroloji Servisine göre sağanak yağış bugün de devam edecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir