• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
STK`lardan Başörtülü Öğrencilere Takdir Belgesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - 2011-2012 Eğitim Öğretin yılının 1.dönemi dün alınan karnelerle sona erdi. Gaziantep`te başörtülü oldukları gerekçesiyle eğitim dönemi boyunca zorunlu öğretim hakları yetkililer tarafından gasp edilen 20 öğrenciye karneleri verilmedi. Ailesinin girişimleri sonucu bir ay okula alınan bir öğrenciye ise dönem notunun tamamı 1 olarak verilirken, karnede davranışlarının iyi ve pekiyi olarak vermesi ise dikkat çekti.

Eğitim Öğretim döneminin başından beri okul yöneticileri tarafından başörtüleri gerekçe gösterilerek zorunlu eğitim hakları aylarca gasp edilen ve 1.dönem karnelerini alamayan öğrencilere İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu sahip çıktı.

Platform Üyesi Rahmet-Der`de yapılan programda öğrenciler İnançları doğrultusunda özgürce yaşama konusunda gösterdikleri çabaları takdir edildi. Öğrencilere takdir belgesinin yanı sıra birer adet başörtüsü hediye edildi.

Örtü Allah`ın Emridir
Programın açılış konuşmasını yapan Gaziantep İlim-Der Başkanı Mustafa Özaslan, Başörtüsünün Allah`ın bir emri olduğuna dikkat çekerek, "Her Müslüman bayan belli bir yaştan sonra tesettüre bürünmesi lazım. Sizde inancınız gereği böyle davrandınız. Başörtünüzle okumak istediğiniz için okul idareleri ve diğer yetkililer sizleri okula almadılar. İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu ile diğer STK`lar, bu haksızlığın giderilmesi konusunda ciddi girişimleri oldu. Buna rağmen eğitim haklarından mahrum bıraktılar" ifadelerine yer vererek bu haksızlığın giderilmesi için her zaman çaba içerisinde olacaklarını vurguladı.

Başörtülü öğrencilerin karalı duruşlarını takdir ettiklerini belirten Özaslan; "sizlerin kararlı, onurlu ve istikrarlı duruşunuz bizlere şeref verdi. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bunun için İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu olarak sizlere bir takdir belgesini vermeyi uygun gördük" dedi.

Platform üyesi Rahmet-Der Başkanı Mehmet Faik Doğan ise, İnançları gereği yaşamaya çalışan öğrencilerin her kese örnek olduğunu belirtti.

Yetkililer Haksızların Safında Yer Aldı
Çocuklarının başörtüsünden dolayı eğitim haklarının gasp edildiğine dikkat çeken veli Anne Kadar Arslan ise "Bugün birçok aile çocuklarının karnesi sebebiyle sevinirken, biz başörtülü velilerini üzdüler. Hukuki hiçbir dayanak olmadığı halde kızımın eğitim hakkından mahrum bıraktılar. Başvuruda bulunduğumuz bütün yetkili mercilerde maalesef bu konuda haksızların tarafında yer alıyor. Buradan bir daha bütün yetkililere sesleniyorum mağduriyetimizin giderilmesi için girişimlerde bulunsunlar" dedi.

Haksızlığımızı İspat Edin!
Şehitkâmil İMKB İlköğretim Öğrencisi Gülendam Kiraz`ın velisi Mehmet Baki Kiraz da haksızlığın giderilmesi için iki defa Başbakanlığa dilekçe verdiği halde kendisine cevap gelmediğini söyledi. Kiraz, "Başbakanlık BİMER merkezine ve Cumhurbaşkanlığına iki ay önce ayrı ayrı verdiğim dilekçelerime cevap verilmedi. Ondan sonra birer dilekçe daha yazmama rağmen olumlu olumsuz hiçbir cevap vermediler. Eğer biz haksız isek bize haksız olduğumuzu ispatlasınlar ve bize cevap versinler. Yok, eğer biz haklıysak da başımızdaki yetkililer bu haklılığımızı görmemezlikten gelmesinler, ilgilensinler. Artık bu haksızlığa dur desinler" dedi.

Karnede Davranış Notları Peki
Kiraz, kızının bir ay boyunca okula alındığını bunun içinde kedilerine karne verildiğini belirterek , "Kızımın karnesinde davranışları iyi veya pekiyi olarak verilirken, ders notlarının tamamı 1 olarak verilmiş. Çocuğum davranışlarında olduğu gibi derslerinde de başarılı. Gecen yıl aynı çocuğum okuldan takdir belgesiyle karnesini aldı. Bugün ise başörtüsünden dolayı mağdur edildik" ifadelerini kullandı.

Valilik Başbakanlıktan Gelen Dilekçeme El Koydu
Elif ve Senanur Yolcu isimli öğrencilerin babası Mahmut Yolcu ise Başbakanlığa gönderdiği dilekçenin cevabının Gaziantep Valiliğince el konulduğunu iddia ederek, "Yaklaşık üç ay önce başbakanlık BİMER merkezine çocuklarımın okula alınmamalarına karşı şikayet dilekçesi yazdım. Bir hafta sonra dilekçenin takibi için aradığım Başbakanlık BİMER yetkilileri dilekçenin cevabının Gaziantep Valiliğine gönderildiğini ve birkaç gün içerisinde bana ulaşacağını belirttiler. Aradan geçen iki aya rağmen başbakanlıktan gönderilen cevap hala elime ulaşmadı" dedi.
(Şefik Mert - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir