• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
"Bıçak bileme işi tarihe karışıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'de bıçak bileme işi yapan Mehmet Kaya, gelişen teknolojinin birçok meslek dalında olduğu gibi bıçak bileme işini de olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Bıçak bileme işinin eskisi gibi yoğun olmadığını, kesici aletlerin piyasada önceki yıllara göre biraz daha uygun olduğu için eskiyen bıçaklar yerine yenisini alındığını belirten bıçak bileme ustaları, kısa bir süre sonra bu mesleğin tarihe karışacağını söylediler.

Bıçak bileme işinin baba mesleği olduğunu ifade eden Kaya, "Ben bu mesleği babamdan devraldım. Bu meslek babamın mesleğidir. Eskiden işler çok yoğun olurdu ve bu iş ile geçimimizi sağlardık. Özelikle bayramlarda iş yoğunluğundan başımızı kaşıyamazdık" dedi.

Bıçak bileme mesleğini kısa süre sonra tarihe karışacağını söyleyen Kaya, "Bayrama birkaç gün kalmasına rağmen gördüğünüz gibi iş yok.  Eskiden bıçaklar vb. kesici aletler pahalı olduğundan dolayı eskiyen ve iyi kesmeyen aletleri biz bilerdik. Fakat teknolojinin gelişmesi ile birlikte kesici aletler ucuzladı. Eskiyen ve iyi kesmeyen bıçakları bilemek yerine vatandaşlar yenisini alıyor. Bu mesleği artık bayramlarda yan gelir olarak yapıyoruz. Zaten kısa bir süre sonra bu meslek tarihe karışacak” ifadelerini kullandı. (Sabri Acet-İLKHA)  







Bu haberler de ilginizi çekebilir