• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
`Bizlerin tek bir isteği var adaletin tecelli etmesi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat ve FETÖ kumpasları sonucu yıllardır cezaevinde tutulan mahkûmların aileleri, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığını ziyaret ederek, yaşadıkları mağduriyetler ve maruz kaldıkları hukuksuzlukları dile getirdiler.

Ziyarete; yıllardır cezaevinde bulunan mağdur mahkûmların yakınları katıldı. Mağdur ailelerini HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı karşıladı.

FETÖ`ye bağlı polis, savcı ve hâkimlerin kumpaslarıyla yakınlarının yıllardır cezaevlerinde haksız bir şekilde tutulduğunu söyleyen mağdur aileler, yeniden yargılanma talebinde bulundular.

“Bizlerin tek bir isteği var adaletin tecelli etmesi”

“28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi” adına konuşan mahkûm yakınlarından Salih Çelik, mahkûm aileleri olarak siyasi partileri ve STK`ları ziyaret ettiklerini söyledi.

Çelik, “Biz yakınlarımız için bir af talebinde bulunmuyoruz. Af talebinde bulunmak için bir suça bulaşmak lazım. Yine bizler bir lütuf ve ikram da istemiyoruz.  Bizlerin tek bir isteği var, adaletin tecelli etmesidir. Bu adalet herkese lazım olan bir şey.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın da 28 Şubat mağduru olduğunu hatırlatan Çelik, okuduğu bir şiir yüzünden aylarca cezaevinde kaldığını hatırlattı.

Çelik, “15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan bir mağdur olarak karşımıza çıkacaktı. Belki de katledilecekti. Ama Allah onların tuzaklarını başlarına geçirdi. Kurulan kumpaslar Allah`ın izniyle geri tepti. Devletin de imkânlarından istifade ederek FETÖ denen şer şebekesi devletin her kademesine yerleşti. Elinde böylesi imkânları bulunduran bir şer şebekesinin yapabileceklerini, kuracağı tuzak ve oyunları varın siz düşünün.” şeklinde konuştu.

“Kardeşim 17 yıldır cezaevinde”

Kardeşi Selim Kaan`ın İslami kimliği ve hizmetlerinden dolayı 17 yıldır cezaevinde tutulduğunu söyleyen Medeni Kaan, “Kardeşimin mahkemesi 11 yıl kadar sürdü. Tahliye oldu ve 3 ay kadar dışarıda kaldıktan sonra bir daha tutuklandı. 17 yıldır cezaevindedir. Ailece çok büyük sıkıntı ve mağduriyetler yaşadık. Bu zulmün daha fazla devam etmemesi için adalet istiyoruz ve yeniden yargılama yolu açılmasını istiyoruz. Yeniden yargılama olursa kardeşim bir saat bile cezaevinde kalmaz, bırakılır ve onun durumda olan birçok insan var.” dedi.

“Hâkim, ‘kanaatim cezadan yana` diyerek ceza verdi”

Kardeşine ceza veren hâkimin “Her ne kadar somut delil yoksa da benim kanaatim cezadan yana” diyerek kardeşine müebbet hapis cezası verdiğini belirten Kaan, “Dünyanın neresinde böyle bir şey vardır? Delilli, tespitli bir şey yoksa ortada ‘Benim kanaatim böyledir.` diyerek bir insanı ömür boyu hapse atmak hangi vicdana sığar? Böyle bir şey olabilir mi? Onun için diyoruz ki;  yetkililer sesimizi duysunlar.” dedi.

“Babamız 19 yıldır cezaevinde haksız olarak tutuluyor”

Babaları Şefik Demir`in 90`lı yılların karanlık güçlerinin elleriyle oluşturulan komplolar sunucu 19 yıldır haksız bir şekilde ceza evinde tutulduğunu belirten Muhammed ve Muhsin Demir kardeşler, yaşadıkları zulme karşı seslerinin duyulmasını ve bu zulmün son bulması için somut adımlar atılmasını beklediklerini söylediler.

Mağdur ailelerin ziyaretlerinin kendileri için çok anlamlı olduğunu söyleyen HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, parti olarak bu süreci takip ettiklerini ve bu haklı mücadelede mağdur ailelere yardım etme hususunda ellerindeki tüm imkânları seferber edeceklerini söyledi.

 “Türkiye FETÖ şebekesinin kirli yüzünü ancak 15 Temmuz`da görebildi”

15 Temmuz öncesine kadar 28 Şubat sürecinde yaşanan mağduriyetler ile FETÖ`nün kurduğu kumpasları insanlara anlatmakta çok büyük zorluklar yaşadıklarını belirten Tasalı, “Bugün gerçek bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır. Daha düne kadar bize ‘Bu kadar da olmaz` diyenler bu hususta söylediklerimizin az bile kaldığını ifade ediyorlar. 28 Şubat ve FETÖ kumpasları sonucu cezaevlerinde tutulan mağdurların sesinin ve kendilerine yapılan hukuksuzların herkes tarafından duyulmasını ve görülmesini istiyoruz. Herkes 15 Temmuzda FETÖ`nün gerçek yüzünü gördü. İslami hizmetlerinden dolayı mağdur edilmiş birçok insan 90`lı yıllardan beri cezaevlerindeler. FETÖ devlet kurumlarına sızarak, birçok imkânlarını kullanarak, yargıyı da bir silah olarak kullandı ve insanları mağdur etti. Kendisine muhalif ne kadar İslami camia varsa hepsini töhmet altında bırakarak, kumpaslar yoluyla ortadan kaldırmaya çalıştı. Bilgisayar çıktıları ve uydurma suçlamalar üzerinden insanlar mahkûm ettirildi.” diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir