• DOLAR 32.539
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2479.725
  • ...
Rus asıllı kadın Müslüman oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’a yaptığı ziyarette tanıştığı Avcıoğlu ailesi ile konuşup İslamiyeti merak ederek araştırdıktan sonra kararını verip Müslüman olan Miros Alla (53), Ayşe ismini aldı.

İl Müftü Vekili Mahmut Erin, İhtida töreninde yaptığı konuşmada, "Müslüman olarak tüm Peygamberlere inanıyoruz. Hz. İsa (a.s) ve Hz. Musa’nın (a.s.) hak peygamberler olduklarına inanıyoruz. Ancak, Muhammed Mustafa,  (s.a.v.) son peygamber olduğu için, kendisine indirilen Kur’an-ı Kerim, diğer inmiş kitapların hükümlerini kapsayarak iptal etmiştir. Çünkü Tevrat ve İncil tahrif edildiği halde Kur’an-ı Kerim’in tek bir harfi bile değişmemiştir  ve değiştirilemeyecektir. Çünkü Cenab-ı Mevla Kur’an-ı Kerim’de, 'Kur’an-ı biz indirdik ve onu koruyucusu da biziz.' diye buyurmuştur." ifadelerini kullandı. 

Allah’a, Peygamberlere, Meleklere, Kitaplara, Ahiret gününe, Kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine ve öldükten sonra dirileceğimize inanmamız gerektiği ve İslam’ın beş şartını yerine getirmemiz gerektiği telkin edildikten sonra şahitler huzurunda Kelime-i Şahadet getirerek hidayete kavuşan Rus asıllı Miros Alla, Ayşe ismini aldı.

Ayşe’ye, kendisi için düzenlenen ihtidâ belgesi ile Kur’an-ı Kerim’in Rusça Meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı  yayınlarından Rusça eserler hediye edildi.

İhtada töreninin sonunda İl Müftü Vekili Mahmut Erin Batman Müftülüğü adına, Müslüman olan Rus asıllı bayana bir ömür boyu huzur ve saadet diledi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir