• DOLAR 32.568
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2432.026
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van basınında yer bulan haber başlıkları şöyle;

Van Olay Gazetesi: Van Başkale`de 28 Kaçak Yakalandı
Van`ın Başkale ilçesinde, kaçak yollarla Türkiye`ye giren Afgan ve Burma uyruklu 28 kişi yakalandı.

4.9 Şiddetinde Artçı Deprem Yine Korkuttu
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden edinilen bilgiye göre, merkez üssü Van Adıgüzel olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 11.57`de meydana gelen depremin yerin 5 km derinliğinde olduğu belirtildi. Depremin cuma namazı saatine denk gelmesi kısa süreli paniğe sebep oldu.

Van`da Olumsuz Hava Şartları Yaşamı Zorlaştırıyor
Van Gürpınar Karayolunda olumsuz hava şartlarından dolayı sürücüler zor anlar yaşadı. Yetkililer ise, sürücüleri yollarda meydana gelen buzlanmadan dolayı uyarıyor.

Van Sesi Gazetesi: Kredi Toplantısı Hayal Kırıklığı Yarattı
Bilindiği üzere Van`da yaşanan deprem felaketinin ardından, ekonomik ve sosyal yaşam durma noktasına gelmiştir. Diyen VATSO başkanı krediler noktasında hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirdi.

Van`a 20 Bin Kişilik Stadyum Yapılacak
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç`tan Vanlılara stadyum müjdesi verdi.

Van`da Deprem
Van`da saat 11.57 de merkez üssü adıgüzel köyü olan 4,9 şiddetinde deprem meydana geldi. Cuma saatine denk gelen deprem camide namaz kılan vatandaşlar arasında tedirginliğe hatta kaçışmalara neden oldu. Okullar hemen tahliye edildi. Deprem Van`da halkı tekrar büyük bir telaşa sürükledi.

Şehrivan Gazetesi: Gribe ve Zehirlenmelere Dikkat
İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Vanlıları grip ve soba zehirlenmeleri konusunda uyardı ve konu ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

Çiftçiye 61 Milyon`luk Destek
Vali Münir Karaloğlu, Van`da meydana gelen depremler nedeniyle zarar gören hayvan yetiştiricilerine yem desteği olarak toplamda 61 milyon 109 bin 040 TL ödeneceğini açıkladı.
(Fetullah Temur-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir