• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Kurutmalığa ilgi pazar esnafının yüzünü güldürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da kurulan  semt pazarlarına akın eden ev hanımları, kışın tüketmek için aldıkları sebzeleri balkonlarına ve bahçelerindeki demirlere asarak kurutuyorlar.

Kurutmalık sebze satan pazar esnafı geçen seneye göre fiyatlarının düşük olmasından dolayı artan satışlar nedeniyle yüzleri gülüyor.

Fiyatların geçen seneye göre düşük olduğunu belirten Pazar esnafı Mahmut Akın, “Bir yıldır bu pazar işini yapıyorum. Kurutma zamanı başladı. Allah’a çok şükür, müşterilerimiz geliyorlar.  Domates, biber ve patlıcan ucuz. Domates alanlar konserve yapıyorlar. Kışın eşyalar çok pahalı olduğu için şimdi alıp stok yapıyorlar. ”  dedi

Geçen yıl 2 TL ile 2,5 TL arasında satılan patlıcanın bu yıl 1 TL ile 1,5 TL arasında satıldığını dile getiren Akın, “Bu yıl geçen yıldan daha iyi. Şu an fiyatlar;  domates bir TL, patlıcan 1,5 TL, biber de 1 TL ile 1,5 arasındadır. Şu anki sebzelerin hepsi yerlidir. Kışın seralarda sebzeler yetiştiği için  fiyatlar yüksek ve    millet alamıyor.” ifadelerini kullandı.

Başka bir esnaf Ali Adsız ise yaz mevsiminin sonlarına doğru müşterilerin kış için hazırlık yaptığını belirterek, “Salçalık için biber satıyoruz. Kilosunu 75 kuruştan veriyoruz. Hamd olsun işler iyi. Sebze- meyveyi, biberleri halden getirip yere seriyoruz, günlük 200 TL buluyor karımız, ama kışın hiçbir iş yapamaz hale geliyoruz. Zar zor geçimizi sağlayabiliyoruz.” dedi. (Emrah Deniz, Mehmet Bozdaş-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir