• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...

Kurban Bayramı öncesinde en fazla mesai yapan sanaatkârların başında gelen bıçakçılar, bir taraftan yeni bıçakları satmak üzere raflara yerleştirirken diğer yandan da vatandaşların eski bıçaklarını bayrama hazırlıyor.

Diyarbakır Sur’daki bıçakçılar geçmişte yaşanan çatışmalar nedeniyle artık kimsenin Sur bölgesine gelmediğini belirterek, bayram yaklaşmasına rağmen iş yapamadıklarını ifade ettiler.

Tarihi Ulu Caminin arkasında bulunan Sipahi Çarşısında 1965 yılından beri bıçakçılık yapan Mehmet Salih Cihangir, Kurban Bayramına sayılı günler kalmasına rağmen iş yapamadıklarını söyledi.

Eskiden bıçak satışlarının iyi olduğunu dile getiren Cihangir, “Eskiden bıçak çok iyi satardık gün geçtikçe işler düştü. 1965 ten beri buradayız bıçak üzerine çalışıyoruz. Artık büyük alışveriş merkezlerinde ve marketlerde bıçak bulmak mümkün. Aynı zamanda bıçak işportaya da düştü. Bütün bunlar işlerimizi etkiledi. Artık bıçak satışı yapamıyoruz.” dedi.

Önceden bir ay içerişinde 2 bin bıçak sattığını söyleyen Cihangir, “Şimdi ise günde 5-10 tane bıçak satabiliyorum. Mesela bugün 5 bıçak satmışım. Bu sattığım 5 bıçağın hepsi kâr olsa ne olacak? Eskiden köylerden buralara gelip alışveriş yapanlar vardı. Şimdi köylüler buralara gelmiyor. Kurban Bayramı yaklaşıyor, çarşıda bayram havası yok, çarşı durgundur.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel, Mehmet Bozdaş – İLKHA)