• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Gümüşhane'deki STK'lardan 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmlara destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami hizmetlerinden dolayı 28 Şubat sürecinin yanı sıra FETÖ’nün mağdur ettiği mahkûmlara yeniden yargılama yolunun açılmasını talep eden Gümüşhane’deki bazı STK’lar, yaptıkları ortak açıklamaya desteklerini bildirdi.

Açıklamada, emniyet ve yargıya çöreklenerek Müslümanlara tuzaklar kuran, kumpaslar hazırlayan, binlercesini sahte bilgi ve belgelerle zindanlara dolduran zihniyetin FETÖ’nün olduğu bugün çok net bir şekilde anlaşıldığına dikkat çekildi.

“Özellikle Mütedeyyin Müslümanlara tuzaklar kurarak, uydurma kayıtlarla, delillerle yüzlercesini müebbet hapse mahkûm eden FETÖ'nün emniyet ve yargı oluşumlarında bulunanların hemen hepsi cezaevlerini doldurmuş durumda bugün.” denilen açıklamada, Ergenekon ve Balyoz mahkumlarının yeniden yargılama yoluyla serbest kaldıkları hatırlatıldı.

28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûmların ise haksız yere zindanda kaldıkları ifade edilen açıklamada, şu çağrıda bulunuldu. “Şimdi bu korkunç çarpıklık ve zulüm orta yerdeyken, bu mazlum ve mağdurların yeniden yargılanmaları hususunda henüz somut bir adım atılmamış olması nedeniyle yetkililere sesleniyoruz: Gelin hep birlikte bu kanayan yaraya parmak basalım, merhem olalım. Uğranılan haksızlık sonucu dağılan ve darda kalan yüzlerce ailenin feryatlarına kulak verelim. 28 Şubat ve FETÖ Mağduru bu aileler hiç kimseden af dilenmiyor, lütuf ve ihsan istemiyor. Sadece adalet istiyor. Mağdurların yeniden yargılanmasını talep ediyor.  Gümüşhane STK'ları olarak, 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Müslümanların uğradığı bu zulmün sona ermesi için , yeniden yargılanmalarının önü açılarak gerçek adaletin tecelli etmesini diliyoruz.”

Basın açıklamasına; Cihannüma Derneği, GİK-DER, MÜSİAD, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Ensar-Der, İlim Yayma Cemiyeti, Birlik Vakfı, AGD, TÜGVA, Yeşilay, Genç Memur-Sen, İHH, Tüketici Hakları Derneği, Yardımeli Derneği, MEMUR SEN, Diriliş Nesli İmam Hatip Mezunları Derneği, Hayrat İnsani Yardım, Peygamber Sevdalıları Platformu destek verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir