• DOLAR 32.49
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2491.3
  • ...
Yetim-Der'den yüzlerce çocuğa kırtasiye yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2016-2017 eğitim-öğretim yılının yaklaşmasıyla Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yetim-Der), Diyarbakır’da ihtiyaç sahibi 514 yetim çocuğun okul ihtiyaçlarını karşıladı.

Aldıkları kırtasiye yardımı karşısında mutlulukları gözlerinde okunan yetim çocuklar, Yetim-Der yetkililerine teşekkür etti.

Yaptıkları yardım hakkında bilgi veren Yetim-Der Genel Başkanı Fikri Karavil, “514 yetim çocuğumuza her ay düzenli olarak yardım yapıyoruz. Annelerinin hesabına her çocuk için aylık 70, 15 yaş üstü çocuklar için de aylık 100 TL yatırıyoruz.  ‘Bir yetime sponsor ol’ projesi ile her ay yetim çocuklara nakdi yardım yapıyoruz. ‘Bir yetimi sen doyur’ projesi ile her ay yetim çocuklara gıda yardımı yapıyoruz. ‘Bir yetimi giydir’ projesi ile bayramlarda ve kışın yetimleri giydiriyoruz. ‘Bir yetimi okut’ projesi ile yetim çocuklara burs veriyoruz. Ayrıca evlilik projesi ile de evlenemeyen gençlerimize beyaz eşya yardımında bulunuyoruz. Bugüne kadar 126 çiftimize bu konuda yardımcı olmaya çalıştık. Bugün de 2016-2017 eğitim yılının yaklaşması üzerine yetim çocuklara kırtasiye yardımında bulunduk. Bu ayda elimizde bulunan 514 yetim çocuğa kırtasiye yardımında bulunduk.” dedi.

Çalışmalarını Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar merkez ilçeleri olmak üzere yürüttüklerini söyleyen Karavil, Sur’da yaşanan şiddet olayları nedeniyle çocukların da büyük travmalar yaşadığını ifade ederek,  “Her gün bir merkez ilçenin yetim çocuklarına kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Dün Yenişehir ilçesinde bulunan yetim çocuklara yardımları ulaştırdık. Bugün de Sur mağduru olan yetim çocuklarımıza yardım ulaştırdık. Yarın Bağlar, ertesi gün ise Kayapınar ilçelerinde bulunan yetimlere kırtasiye yardımında bulunacağız. Ayın 9’una kadar bu yardımları dağıtacağız.” ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere çağrı

Her ay yetim çocuklara 45-50 bin lira arasında yardımda bulunduklarını belirten Karavil, hayırseverlere çağrıda bulunarak sözlerine şöyle devam etti:

“Bölgede yaşayan tüm kesimler terör mağdurudur. Bölgemiz, terör mağdurudur. Dolayısıyla tüm yetim çocuklar terör mağdurudur. Bizim çalışmalarımız yetimler üzerinedir. Genel olarak her ay 514 yetim çocuğa yardım ulaştırıyoruz. Onun dışında da yetim çocuklar var ama biz bunların tamamına yardım ulaştırmakta sıkıntı çekiyoruz. İmkânlarımız kısıtlı. Bu tür yardım faaliyetlerinin toplumun gönlünü kazanma noktasında çok önemli bir yeri vardır. Bunu tek başımıza gerçekleştirebilmemiz mümkün değil. Bu noktada yardımseverlerin bize yardımcı olması lazım. Daha fazla yetim aileye ulaşmak için daha fazla mağdurlara ulaşıp onları terör belasından kurtarabilmek adına hep birlikte hayırseverlerle çalışmamız gerekir.”

Son olarak kurban bayramı vesilesiyle yetim çocukları giydirdiklerini söyleyen Karavil, çalışmalarına destek veren hayırseverlere teşekkür etti. (M. Hüseyin Temel- İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir