• DOLAR 32.462
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.342
  • ...
CHP'li belediyenin düzenlediği festival tepkilere neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP’li Nilüfer Belediyesi’nin müzik festivali adı altında düzenlediği programda kamuoyunun tepkisine neden olan görüntüler yer alınca HÜDA PAR Bursa İl Başkanı ve AK Parti Nilüfer ilçe Başkanı açıklamalarda bulundular.

Siyasi parti temsilcileri; bir yandan geçtiğimiz ay gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi, bir yandan Suriye’deki iç savaş, diğer yandan bölgede yaşanan çatışmalı süreç devam ederken hiçbir şey olmuyormuş gibi insanların hassasiyetinin hiçe sayıldığını belirttiler.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada festival adı altında düzenlenen programda tasvip edilmeyen görüntülerin basına yansıdığını, bunun halkın inancı ve hassasiyetleriyle bağdaşmadığını söyledi.

Özellikle Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini hatırlatan Şimşek, “Sözde festival denilen programda su gibi içki tüketiliyor. Ve halkın inanç değerleriyle dalga geçiliyor. Daha geçtiğimiz ay yaşadığımız darbe girişimiyle ülke resmen felaketin eşiğinden döndü. Ve bölgede yaşanan çatışmalar, patlayan bombalarla ölen sivil vatandaşlarla her gün gelen polis ve asker cenazeleri varken festival adı altında yapılan rezaletlerin hiçbir vicdani izahı olamaz. Etkinliği yapanları, organizasyonda yer alanları kınıyor ve bir daha tekrar edilmemesini diliyorum.” şeklinde konuştu.

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ise Nilüfer Belediyesi tarafından organize edilen ve amacı dışına çıkan ‘Müzik Festivali’ne yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Organizasyonu utanç festivali olarak tanımlayan Çolak, “Ülkemizde 24 saat içerisinde 24 şehit verilirken tüm bu yaşananları görmezden gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i kınıyor, Bursa ve Nilüferlilerin bu rezilliği hak etmediğini söylemek istiyorum.” dedi.

Çolak, “15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından güvenlik güçlerimiz içeride ve dışarıda terör örgütlerine karşı çeşitli operasyonlar yürütüyor ve maalesef her gün şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Dolayısıyla bizlerin yüreği yanıyor. Bu durumu hiçe sayan Nilüfer Belediyesi’ne ve Nilüferlilere soruyoruz. Böyle bir ortamda toplumsal değerleri hiçe sayarak eğlencenin kontrol edilemediği bir organizasyonu düzenlemek ne kadar doğrudur? Öte yandan birçok istenmeyen görüntünün yaşanması, bu festivalin organizasyonunu yapan Nilüfer Belediyesi’nin sorumluluğunda değil midir?” şeklinde konuştu.  

Düzenlenen festivalde bir taraftan LGBTİ flamaları, diğer taraftan da yığınla içkinin servis edildiği görüntülere yansıdı. (Zeki Aras –İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir