• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
Belediyenin arsasını işgal ettiğini belirten adam eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da Mehmet Ali Özdemir isimli yaşlı adam, babasından kalan Çarşı Mahallesi'ndeki 257 metrekarelik arsasının, 26 yıldır Batman Belediyesi tarafından istimlak yapılmadan ve karşılığı ödenmeden yol olarak kullandığını ve arsasındaki bazı yerlerin ise satıldığını iddia etti.

Batman Belediyesine, Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü'ne ve ilgili tüm yerlere başvuru yaptığını belirten Özdemir, bir netice alamayınca çareyi sokak ortasına kurduğu bir masayla eylem yapmakta buldu.

Bugün itibariyle kendi arsası olduğunu iddia ettiği sokakta eyleme başlayan Özdemir, "26 yıl önce tapu ruhsatımı çıkardım. Arsamda bir bina inşa ettim. Arsamın sadece yarısını verdiler, tapunun tamamını vermediler. Arsamın yarısını da yol yaptılar. Yol olduğu için itiraz etmedim. Yaklaşık 20 yıl sonra büyük bir işyeri arsamda bina dikti. Yol diye benden alınan arsamın bir kısmını belediye, başkasına sattı. Şimdiye kadar ne kadar müracaat ettiysem 'arsan kayıp' deniliyor." dedi.

Özdemir, "Tapulu arsam 509 metrekaredir. Bana 252 metrekare vermişler, 257 metrekare arsam kayıptır. Ne kadar sorduysam sayısal yoktur deniliyor. Sayısalı belediye çıkarmıyor. Kadastroya gittim, buraya gelmeyeceklerini söylediler. Gelmemelerin sebebi sayısalın olmamasıdır. Harita mühendisine gittim. Bana oraya gelsem komşuma ne cevap vereceğini söylüyor. Bu yüzden gelmiyorlar. Sorunu çözmek için kimse yanaşmıyor, bende onun için eylem yapıyorum. Hakkım neyse çıkarsınlar. Arsam yolda veya başka yerdeyse gelip ölçüsünü alıp çıkarsınlar. Ben başka bir şey istemiyorum." ifadelerini kullandı.

"Benim gasp edilmiş ne kadar arsam varsa istiyorum"

26 yıldır evinin bir açık cezaevi gibi olduğunu belirten Özdemir, sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Benim gasp edilmiş ne kadar arsam varsa istiyorum. Arsamın meydana çıkmasını istiyorum. Bu sokak veya Seyran (16.) Caddesinde neredeyse arsamın çıkarılmasını istiyorum. 257 metrekare arsam kayıp onu arıyorum. Bu duruma 26 yıldır belediye sessizdir. Bana cevap vermiyorlar. Bugün mecbur kalarak eyleme girdim. Şehir içi minibüs hattı 26 yıldır kapımın önünü işgal etmiş. 26 senedir çocuklarımla açık cezaevindeyim. Eğer yol ise yolu açsınlar."

"Ben arsamı almayana kadar bu eylemimi bitirmem.” diyen Özdemir, gerekirse açlık grevine de gireceğini söyledi." (M. Sait Çelik - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir