• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Siverekliler ölümlü trafik kazalarına bir çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek-Diyarbakır Karayolu, Prof. Dr. Kamil Turan Bulvarında, karşıya geçmeye çalışan Zehra Kuşatan isimli kadına (54), sürücüsü öğrenilemeyen 02 HD 453 plakalı otomobil çarptı.

Kazada ağır yaralanan Kuşatan, ambulans ile kaldırıldığı Siverek Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yaşanan bu son kazayla birlikte gözler daha önce de onlarca ölümlü kazanın yaşandığı Siverek-Diyarbakır Karayolu’na çevrildi.

Halk arasında ‘ölüm yolu’ ismiyle tabir edilen karayolu nedeniyle yetkilileri, önlem almamakla suçlayan vatandaşlar, bu soruna  bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

Şirinkuyu Muhtarı Şeyhmus Çelik yaptıkları tüm başvurulara rağmen konuyla ilgili bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Bu yolda daha ne kadar can vereceğiz. Neden kimse bizi duymuyor? Sesimiz neden kimselere ulaşmıyor?  Karayolunda, ölümleri önlemek amacıyla, Hilvan’daki Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) gibi bir sistem kurulabilir. Bu sistemin fiyatı kaç cana bedeldir. İnsan yaşamadıktan sonra düzen ve sistemin anlamı nedir. Hükümetimizin anlayışı ve anlattığı, insani yaşat ki devlet yaşasın, anlayışı neden burada yok. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz.  Bu karayolunda insanlarımız ölüyor. Artık bu yolda insanlarımız ölmesin.” dedi.

Üst geçitleri kimse kullanmıyor

Karayolunda dönemin belediyesi tarafından yapılan 3 adet geçidin kullanışsız olmasından dolayı kimse tarafından rağbet görmediğini belirten mahalle sakinlerinden Ali Lale, “Üst geçit kimse tarafından kullanılmıyor. Işıkların yanında alt geçit ve yayalara geçiş yeri yapmak üzere bir düzenleme yapılırsa hem oradaki trafik rahatlar hem de yayalar güvenle geçer.” diye belirtti.

Mahalle sakinlerinden Semir Güney ise, “Siverek -Diyarbakır karayolu, yani ölüm yolu diye tabir ettiğimiz yerde trafik kazası sonucu bugün bir can daha kaybettik. Bir an önce yetkililer bu yol için önlem almalıdır. Aksi takdirde mahkemelerde hesap vereceklerdir. Bu halkın size verdiği oyları hak edin. Üzerinize düşen görevin hakkını verin.” şeklinde yetkililere seslendi.

“Bu vebalın hesabını kimse veremez”

Karayolunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten mahalle sakinlerinden Mühittin Bakan da karayolunun Yenişehir, Bahçelievler, Ofis, Abdalağa, Ayvanat, Şirinkuyu, Güney mahallelerinden geçtiğini hatırlattı. Bakan, “Karayolunu her gün binlerce insan kullanıyor. Bu yol bir an önce çevre yolu olarak düzenlenmelidir. Yoksa bu ölümlerden tüm yetkililer sorumlu olacak.” ifadelerini kullandı. (Abdurahman Uğurlu- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir