• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Umre Sezonu Açıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
1 milyona yakın müslüman umre sezonunun ilk cumasında Kabe`yi tıka basa doldurdu.

2010 yılı hac dönemi için yaklaşık 2 ay boyunca Mekke ve Medine`de temizlik ve hazırlık çalışmalarının tamamlanması ile 11 şubat`ta başlaması planlanan umre sezonu Suudi Arabistan hükümetinin kararı ile 20 ocak tarihine çekilince özellikle Suudi Arabistan, Körfez bölgeleri ve ilk umre vizelerini alan çeşitli ülkelerden gelen müslümanlar Mekke`yi adeta hac dönemine dönderdi.

Özellikle körfez bölgelerinden yani Suudi Arabistan`a sınır ülkelerden ve araçları ile gelebilecek kadar yakın olan Arap ülkelerinden on binlerce araç Mekke ve Medine`ye akın etti.

Tüm arap ülkelerinde okulların tatillerinin de aynı döneme gelmesi müslümanların Kabe ve Mescid-i Nebevi`ye bir an önce gelmesine neden oldu. Umre sezonunun ilk cumasına gelenler, Kabe`nin dünyanın her yerinden umrecilerin akınına uğraması endişesi ile izdihama neden olmamak için Mekke`ye geldiler.

Otellerde rezervasyonlar özellikle Cuma günü itibariyle büyük oranda aylar öncesinden yapılmıştı.

Türkiye`den ise Suudi Arabistan`a umre için 21 Ocak tarihinden itibaren gelmeye başlayacakları öğrenilirken, az oranda da olsa Kabe`de VİP umre vizeleri almayı başaran Türk umreciler göze çarpıyordu.

Bu arada Suudi Arabistan`da Cuma gününden itibaren Meteroloji kurumunun ülke çapında havaların soğuk geçeceğini açıklaması ise Umrecilere bir başka sevinçli haber oldu. Genelde bu sezonda Mekke ve Cidde`de hava sıcaklıkları 30 dereciyi bulurken, bugün Mekke`de hava sıcaklığı 20 derecelere kadar düştü.

Medine`de ise geceleri 15 dereceye kadar hava sıcaklıkları düşerken, turizm şirketleri Suudi Arabistan`ın bu değişen hava şartlarını ziyaretçilerine bildiriyor ve özellikle geceleri üşütmemeleri için uygun giysiler almaları yönünde müşterilerine mesajlar gönderiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir