• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...
`Bu Zihniyet Hiç Değişmedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Umut-Der Yönetim Kurulu, geçtiğimiz Salı Günü İzmit Polisi tarafından düzenlenen operasyonda aralarında İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak ile yaklaşık 14 dernek gönüllüsünün gözaltına alınmasını kınadı.

 

Yapılan açıklamada, Habil ve kabil`den bu yana kâinat ve içindekilere karşı zıt kutupların bakışı ve zihniyetinin değişmediği ve her dönem de kendi şartları içerisinde devam ettiği belirtilerek, "Yaratılış gayesi içerisinde hayatını şekillendirmek isteyen muvahhidlere karşı hep zülüm, baskı, tecrit, tehcir ve ötekileştirme seansları uygulandı. Zalimler bunu uygularken hep yalanlama adaleti tersyüz etmeyi ihmal etmediler ki himayelerinizdeki zavallı halk kitlelerini uyutmak, mazlumları kötülemek için kamuoyu oluşturdular. Tarih hep bu zulümlerle devam etti" ifadeleri kullanıldı.

 

Son 200 yılda zalimlerin daha da pervasızlaştığı ve kendi çıkardıkları kanunlara dahi uymadıkları dile getirilen açıklamada, "Mazlumların hayallerini niyetlerini veya ideallerini kendi mantıkları çerçevesinde değerlendirerek olamayan olmaması gereken cezaları reva gördüler bugüne kadar" denildi.

Hak ve Özgürlükler Platformu ve Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı derneklerin tüm çalışmalarının mevcut kanunlar çerçevesinde ve mülki amirlerinin iznine tabi mevzuata uygun icra edildiği halde bazı niyet okuyucuların hesabına gelmediği vurgulanan açıklamada, "Kendi çıkardıkları kanunları aynı tüzel kişiliğe bağlı kuruluşlara değil de kendi zihniyetlerinin dışındaki dernek ve kuruluşlara karşı uygulanmaktadır. Aynen tarihteki put - helva meselesinde olduğu gibi Batman Umut-Der Yönetim Kurulu olarak İzmit`te hizmet veren Umut Der, Gebze de Dost Der ve İstanbul da faaliyet gösteren Furkan Der`e yapılan polis baskınını şiddetle kınayıp telin ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

 

Zalimler Her Zaman Durabilen Halk Kitlelerinin Karşısında Kaybetmişlerdir
Kendilerinin bu coğrafyanın insanı olduğu ve hiçbir yere gitmeyecekleri ve bu topraklarda onurlu bir mücadele verecekleri belirtilen açıklamada, "Başkalarının haklarına tecavüz etmeden inancımızın bizden istediği edep ve adap kuralları çerçevesinde yıkmadan, yakmadan ve kırmadan bir insanlık mücadelesini bedeli ne olursa olsun vereceğiz. Bu bizim yaratılış gayemiz ve sorumluluğumuzdur. Haberi olmayanlar tarihin sayfalarına baksınlar. Zalimler her zaman durabilen halk kitlelerinin karşısında kaybetmişlerdir. Bu zamanda da kaybetmeye mahkûmdurlar. Yeter ki yaratıcımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirelim. Allah mazlumların yar ve yardımcısıdır" denildi.
 
Veysi Demir-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir