• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Batman'da biçerdöver kontrolleri başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından mısır hasadında dane kaybını en aza indirmek amacıyla çalışma başlatıldı. İl genelinde mısır hasadı yapan biçerdöverler 2 ekip ve 6 teknik elemanla kontrol ediliyor. Biçerdöver kontrollerinin yanı sıra çiftçilere anız yakılmasının zararları ve anız yangınlarının önlenmesi konusunda  bilgiler verildi. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Vekili Reşat Çiftçi, dane kaybına sebep olan biçerdöver operatörlerine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince 219 TL idari para cezası uygulanacağını söyledi. Çiftçi ayrıca, hasatla birlikte anız yangınlarının da gündeme geldiğine dikkati çekerek, hiçbir açıklaması ve haklı gerekçesi olmayan anız yangınlarının; doğal hayata, çevreye, toprağa ve verimliliğe büyük zarar verdiğini belirtti.

Anız yakmanın suç olduğunu ve dekar başına 40,87 TL idari para cezası uygulanacağını, fiilin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ve meskun mahallerde yapılması durumunda ise cezanın 5 kat artırılarak uygulanacağını vurgulayan Çiftçi, üreticilerden anız yakarak geleceklerini karartmalarına son vermelerini istedi.(İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir