• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van basınında yer bulan haber başlıkları şöyle;
 
Van Olay Gazetesi: Yeşilkart Ekmek Kapısı Oldu
Sağlık Bakanlığı`nın yeşilkartta yapmış olduğu düzenleme 2012 yılı Ocak ayı itibariyle yürürlüğe girerken, yeşilkartların değiştirilebilmesi için gerekli evraklar ise, depremlerden dolayı geçim sıkıntısı çeken Vanlılar için ekmek kapısı oldu.
 
"Kürdistan Eyaleti Van`a İlk ve Tek Yardım Gönderen Eyalettir"
İran İslam Cumhuriyeti Kürdistan Eyaleti Kızılay Genel Başkanı, Kürdistan Eyaleti`nin Van depremzedelerine insani yardımları toplayıp, gönderen ilk ve tek eyalet olduğunu söyledi.
 
Vanlı Depremzedelere Kömür Yardımı
23 Ekim ve 9 Kasım depremleri Van`da sert geçen kışın başlangıcında meydana gelmişti. Henüz kış hazırlığını tam olarak yapamamış olan Vanlılar, depremlerin ardından maddi imkânsızlık içindeyken gelen yardım kömürü ile bir nebze de olsa rahatladı.
 
Van Sesi Gazetesi: Köy Evlerini TOKİ İnşa Edecek
Van depreminde büyük oranda evleri yıkılan köylerin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yeniden inşa edileceği belirtildi.
 
Van`da 70 Milyon TL Elektrik Faturası Ödedi
Vali Münir Karaloğlu, depremlerin ardından çadır ve konteynır kentlerde yaşayan depremzedeler için devletin, günde 1 milyon TL elektrik parası ödediğini açıkladı.
 
Öğrenci Sayısı 2. Dönemde Artacak
Van`ı vuran iki yıkıcı depremden en çok etkilenen eğitim yeniden toparlanmaya başladı.
 
Şehrivan gazetesi: Vanlı Kadınlar Gezmeye Çıktı
Şanlıurfa ve Mardin’e geziye gönderilen depremzede bayanlar, Van Valisi Münir Karaloğlu`na teşekkür ziyaretinde bulundu.
 
Murat Dalgın-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir