• DOLAR 32.505
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2494.178
  • ...
SON DAKİKA
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-20 Ocak Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batmanbasin.com; `Haberimiz Yetkilileri Harekete Geçirdi`
Batman`a göç eden depremzedelerin sıkıntılarını dile getiren "Vanlı Depremzededen Acı İtiraf; Artık Dileniyoruz!" başlıklı haberimiz yetkilileri harekete geçirdi.

`40 Mahalle Muhtarı Birlik Mesajı Verdi`
Batman`da mahalle muhtarlarının kurduğu 3 dernek dayanışma yemeğinde tek çatı altında toplanmak için ilk adımı attılar. Muhtarların dayanışma yemeğine Batman Valisi Ahmet Turhan ve Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve 40 mahallenin muhtarları katıldı.
 
Mezopotamya Gazetesi; `SGK`dan İyileştirilmiş Protokol İstiyoruz`
Eczacılar, Ocak ayının sonunda yapılacak sözleşmede protokolün iyileştirilmesi talebinde bulunarak fiyat düşüşlerinin ve kamu kurum iskontolarının faturasının eczacıya kesilmemesini istiyor.
 
`Muhtarlar Tek Çatı Altında Toplanacak`
Batman`da dayanışma yemeğinde buluşan 40 mahalle muhtarı birlik mesajı verdi. Batman`da mahalle muhtarlarının kurduğu 3 dernek dayanışma yemeğinde tek çatı altında toplanmak için ilk adımı attılar. Muhtarların dayanışma yemeğine Batman Valisi Ahmet Turhan ve Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ve 40 mahallenin muhtarları katıldı.
 
Batman Gazetesi; `Koordinasyon Kurulu Toplandı`
2012 yılı1.dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısına asil Bölge ve İl Müdürleri yerine genelde vekil müdürler katıldı. Vali Ahmet Turhan`ın başkanlık ettiği ve yaklaşık 3 saat süren toplantı dün saat 14.00`de yapıldı. Vali Yardımcısı Bülent Uygur, İlçe Kaymakamları, Bölge ve İl Müdür ve Müdür Vekillerinin katıldığı toplantıda Vali Turhan bundan böyle koordinasyon toplantılarına Bölge Müdürlüklerinin vekil müdür nezdinde temsil edilmemesini, bu konuda Başbakanlığa uyarı yazısı göndereceklerini açıkladı. Yatırımların aksamadan yürütülmesini isteyen Vali Turhan, İl Müdürlüklerinin yatırımlarla ilgili sorunları diyalog ve koordinasyonla çözmesi gerektiğine değindi.
 
`Olmadık Yere Girdi`
Batman`da dar bir sokağa giren kamyon bir işyerinin klima motorunu yerinden söktü. Batman`da dar sokağa giren bir Kargo kamyonu sokakta sıkışıp kaldı.
Batman Postası Gazetesi; `Hasankeyf`e Boğaziçi Köprüsü`
Ilısu Barajı suları altında kalacak olan Hasankeyf`in yeni yerleşim alanı için Dicle Nehri üzerinde 1,1 kilometrelik yani bin 100 metrelik Boğaziçi köprüsünü andıran yeni köprü yapılıyor.
 
`Kantar Köprüsü 600 Günde Tamamlanacak`
Aylar önce ihaleye çıkarılan ve önceki gün kesinleşerek, Müteahhit firmaya işe başlaması konusunda bilgi verilen 484 metrelik Kantar Köprüsü 600 günde tamamlanıp, hizmete açılacak.
 
Batman Pusula Gazetesi; `4 Güvenlik Görevlisi Darp Edildi`
Son bir hafta içinde güvenlik görevlileri ve hasta yakınları arasında hasta ziyaretine çocuk çıkarmama yüzünden çıkan kavgada 6 toplam 6 güvenlik görevlisi hastane bahçesinde darp edildi.
 
`Kozluk Yolunda Kaza: 4 Yaralı`
Hatalı solama nedeniyle yaşanan çift taraflı kazada biri ağır toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
 
Batman Barış Gazetesi; `Basın Yazdı Vali Teşekkür Etti`
Önceki gün basına yansıyan Vanlı depremzedenin `yardım alamadık, mecburen dileniyoruz` haberinden sonra Vali Turhan bir açıklama yaparak tez bir şekilde mağdur vatandaşa ulaşılıp gerekli işlemlerin yapılacağı ve yardım çalışmalarından kendisinin de faydalanacağını duyurdu. Açıklamada, "konuya duyarlılık göstererek depremzede vatandaşlarımızın sorunlarını kamuoyuna yansıtan basınımıza teşekkür ederiz." dedi.
 
`Kopan Hat Koyunları Telef Etti`
Beşiri İlçesine bağlı Yenipınar (Keverzo) Köyünde faciadan dönüldü. Köy yakınlarından geçen yüksek gerilim hattının kopması sonucu onlarca küçük ve büyük baş hayvan telef oldu. Köy merkezindeki taziye evi yakınlarına düşen elektrik hattı, tam o esnada orada bulunan hayvan sürüsünün üzerine denk geldi. 50`den fazla hayvanın telef olduğu görünmez kazada köylüler durumu yetkililere bildirerek yardım istedi. Köy sakinleri, görünmez kazayı insan hayatına mal olmadan atlattılar ancak, ciddi manada zarar yaşadılar.

Batman Doğuş Gazetesi; `Yılın ilk Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı`
2012 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Batman Valisi Ahmet Turhan başkanlığında gerçekleşti. 2012 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Valilik toplantı salonunda yapıldı.
 
Batman Medya Gazetesi; `Vali`den Vekil Fırçası`
Batman İl Koordinasyon Kurulu 2012 yılı ilk toplantısı yapıldı. Toplantıya başkanlık eden Vali Ahmet Turhan, müdür yerine `vekil` ve müdür yardımcısı olarak temsil edilen kurumları uyardı.
 
`Batman Denildiğinde Petrol Akla Geliyor`
TPAO Bölge Müdürü Süleyman Çalık, Batman denildiği zaman akla petrolün geldiğini belirterek, Batman`da kurulan müzenin adının "Batman Müzesi" veya "Batman Petrol Müzesi" olması gerektiğini kaydetti.

Batman Umut Gazetesi; `Su Borusu Onarıldı‏`
Batman`ın en işlek caddelerinden olan SSK ve Serhat Caddesi üzerinde patlayan su borusu Belediye BASKİ ekiplerince onarıldı. Raman Mahallesi Serhat ve SSK Caddelerini bağlayan yol ortasında içme su boru hattında patlama meydana gelmişti.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Eğitim Seferberliği`
Batman Valiliği, kent merkezindeki okul açığını kapatmak için Kızılay`a takas teklifinde bulundu. Bahçelievler mahallesindeki Petrol ilköğretim okulu bitişiğindeki Kızılay`a ait boş arsaya karşılık Valilik binası karşısındaki araziyi önerdiklerini belirten Vali Ahmet Turhan, Kızılay`dan eğitim için destek beklediklerini söyledi.
 
Veysi Demir-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir