• DOLAR 32.509
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2485.879
  • ...
Hakkari`de 20 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari Valiliği, Çukurca`da 2`nci Komando Tugay Komutanlığı görevlileri tarafından yapılan operasyon kapsamında, PKK`lilerle girilen çatışmada bir askerin hayatını kaybettiğini belirtti. Valilik, bölgede başlatılan hava destekli operasyonda ise 20 PKK`linin öldürüldüğünü açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Çukurca ilçesi Çağlayan Köyü Seni Tepe ve Kale Tepe bölgesinde 2`nci Komando Tugay Komutanlığı görevlilerince bugün saat 05.35 sıralarında devam eden operasyon kapsamında PKK`lilerce ağır silahlar ile saldırıda bulunulmuş, güvenlik güçlerinin saldırıya karşılık verilmesiyle çatışma çıktığı ifade edildi.

“Çıkan çatışma neticesinde Hakkâri Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı 1(bir) askeri personelimiz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, 6(altı) askeri personelimiz ise yaralanmıştır.” denilen açıklamada, yaralı askerlerin helikopter ile Hakkâri Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı kaydedildi.

20 PKK`li öldürüldü

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilerek yakın hava desteği sağlanmış bölge ateş altına alınmıştır. 20(yirmi) bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda bölücü terör örgütü mensubu da yaralanmıştır. Geniş çaplı operasyonlar sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir