• DOLAR 32.478
  • EURO 34.649
  • ALTIN 2501.579
  • ...
BM`den Suriye için yeni girişim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmelerini tekrar başlatmak ve ülkedeki krize bir çözüm bulmak için yeni bir siyasi girişimde bulunmayı planladığını açıkladı.

Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden de Mistura, BM insani erişim çalışma grubu toplantısının ardından BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.

De Mistura, "(Suriye görüşmelerini tekrar başlatmak ve ülkedeki krize bir çözüm bulmak için) 21 Eylül'de New York'ta BM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilecek Suriye üst düzey toplantısı öncesinde açık bir siyasi girişimde bulunmayı planlıyorum." dedi.

Siyasi girişim hakkında detay vermeyen de Mistura, gelecek hafta bu yöndeki çalışmalar hakkında bilgi vereceğini açıkladı.

De Mistura, ABD ile Rusya arasında Suriye'deki çatışmaların durdurulması anlaşmasının yenilenmesi için yapılan Cenevre'deki üst düzey görüşmelerin devam ettiğini ve cumartesi gününde kadar görüşmelerin sürmesini beklediklerini söyledi.

Ağustos ayı sonunda başlaması planlanan ama gerçekleştirilemeyen Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin yeni turu hakkında ise de Mistura, yeni bir tarih vermekten kaçındı.

Suriye'de yapılan insani yardımlar hakkında bilgi veren de Mistura'nın danışmanı Jan Egeland ise "Uluslararası Suriye Destek Grubu, Daraya'da başarısız oldu. Biz, Daraya'daki insanları hayal kırıklığına uğrattık." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir