• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Tatvan'da askeri araca saldırı: 2 asker yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis’in Tatvan ilçesinde PKK’lilerce yola döşenen bomba, askeri aracın geçişi esnasında infilak ettirildi. Patlamada 2 asker yaralandı.

Olay akşam geç saatlerde Yeşilmezra mahallesinde meydana geldi. Tatvan 10. Komando Tugay Komutanlığına ait Kirpi adı verilen zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK’lilerce  daha önce yola döşenen mayın infilak ettirildi.

Patlamada iki asker yaralandı. Yaralı askerler olay yerine gelen ambulansla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralıları hastanede ziyaret eden Bitlis Valisi Ahmet Çınar, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaralıların durumunun iyi olduğunu belirten Vali Çınar, halkın huzurunu bozanlarla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Vali Çınar, olayla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Bugün bir görev infası sırasında 10. Komando Tugay Komutanlığımıza bağlı kirpi dediğimiz zırhlı araçla intikal esnasında, Yeşilmezra denilen mevkiinde bir menfeze yerleştirilen EYP’nin patlatılması sonucu bir üsteğmen ve bir uzman çavuş yaralanmıştır. Yaraları hafif. Üsteğmenimiz yarın taburcu olacak durumda. Uzman çavuşumuzun da ayağında bir kırık var. O da en kısa zamanda tedavi olup taburcu olacaktır.” dedi.

Bugünlerde olayların artış nedenine de değinen Vali Çınar, “Olayların fazlalaşmanın ana nedeni Bitlis’in yüzde 70 coğrafi alanının dağlık olması ve geniş ormanlık alanlarına sahip olması. Bu ormanların meşelik ve bir kısmının da fındıklı olması. Saklanma imkanlarının zemin bulduğu bir coğrafya olduğu için diğer illere göre biraz daha rahat hareket edebilir görüntüleri var. Ama askerimiz, jandarmamız, korucularımız, özel harekâtımız herkes bölgeyi iyi biliyor. Bu fare gibi saklanan insanların hareket tarzını da iyi biliyor. Bununla ilgilide bugüne kadar yapılan birçok operasyon ve çalışmalar vardı. Hiçbir gün boş durmuyorlar. Ama bundan sonrası eskisi gibi de olmayacak. Gereği yapılacak. Saklanmak, menfezlere bir şeyler yerleştirmek, adam öldürmek çok zor bir iş değildir namusu olmayan insanlar için. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bitlis’te de karşılığı verilecek ve görülecektir.” diye konuştu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise bölge halkının huzurunu kaçıran bu tür eylemlere fırsat verilmeyeceğini belirterek, “ Bu hainlerin kökü kazınıncaya kadar operasyonlara devam edilecektir. Bölgedeki kardeşliğimizde devam edecektir.” açıklamasında bulundu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir