• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tatvan`da 10 PKK`li gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan ilçesindeki bir polis kontrol noktasına yapılan roketli saldırının ardında bölgede başlatılan hava destekli operasyonda, Tatvan ilçesine bağlı Hanelmalı (Hizorkin) köyü mevkiinde mayına basan bir askerin yaralandığı belirtildi.

Yaralı askeri hastanede ziyaret eden Vali Ahmet Çınar, Tatvan`da gerçekleştirilen saldırının ardından yapılan operasyonla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Vali Çınar, yaptığı açıklamada, dün akşam saat 22.00 sıralarında Hanelmalı köyü ve diğer ağaçlık-dağlık alandan iki ile 3 grup teröristin, Tatvan-Van çıkışındaki polis noktasına iki ayrı noktadan roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yaptığını söyledi.

Vali Çınar, “Şehre sızma planıyla gelen teröristler, şehrin kıyısındaki ağaçlık ve dağlık alandan roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Ardından 7 ile 8 kişilik terörist grup, mahallelerimize sızma yaptılar. Valilik olarak dün geceden bugün sabah saat 10.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettik. Orada almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda gelen teröristlerin halkı, mahallelerdeki insanları ve aileleri zorla sokağa dökme gayretine girdiklerini, ancak vatandaşlarımızın buna itibar etmeyerek dışarıya çıkmadıklarını tespit ettik.

Daha sonra mahalleler arasında görev yapan polis araçlarımıza roketatar ve uzun namlulu silahlarla yine saldırıda bulundular. Çok şükür herhangi bir kaybımız yok. Güvenlik güçlerimiz son derece dikkatli ve dirayetli şekilde karşı koymak suretiyle gelen teröristleri püskürttü. Teröristler alanın ağaçlık olmasından faydalanarak kaçtılar. Kaçış noktalarına havadan kobra helikopterlerle ve karadan zırhlı araçlarımızla uygulama yapıldı. Arama faaliyetlerinde oralarda ölü teröristlerin olup olmadığını tespit etmiş olacağız.” dedi.

Gece mahalle arasında örgütün işbirlikçisi olduğunu düşündükleri yaklaşık 10 kişinin tespit edildiğini ve bu şahısların tamamının polis ekiplerince gözaltına alındığını kaydeden Çınar, şahısların işlemleri tamamlandıktan sonra savcılığa sevk edileceğini ifade etti.

Polis bölgesine yapılan bu saldırının ardından askeri birliklerin, jandarma ve 10. Komando Tugay Komutanlığının derhal teröristlerin kaçış yollarını tıkamak üzere, korucuları ve askeri timleri görevlendirdiğini vurgulayan Çınar, “Birliklerimiz belli noktalarda konuşlandırıldı. Ancak bu görev ifası sırasında daha önceden Hanelmalı köyü mevkiinde yerleştirilen bir mayına basmak suretiyle bir uzman erbaşımızın bir bacağı ve kolu koptu. Şu anda hayati bir tehlikesi yok." diye konuştu.

Teröristlere destek vermeyen ve olayın karşısında cesaretle karşı duran Tatvan halkına teşekkür eden Vali Çınar, “Örgütün Nusaybin, Sur ve bazı illerdeki o şehirleri cehenneme çeviren, aileleri topraklarından ve evlerinden eden, sürgün eden bir anlayışa itibar etmedikleri ve cesaretle karşı koydukları için Tatvanlı kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir