• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Diyarbakır'da Kıl Keçisi dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla yürütülen "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Diyarbakır' da Kıl Keçisi dağıtımı yapıldı.

"Genç Çiftçi Projesi" desteklemeleri kapsamında; 172 hayvancılık projesi, 73 bitkisel üretim ve diğer projeler olmak üzere toplamda 245 proje belirlendi. Bu doğrultuda bakanlık tarafından 7 milyon 350 bin TL ödenek tahsil edildi. Hayvancılık projesinden küçükbaşa ayrılan 31 projenin 19 Âdeti Akkaraman, 8 âdeti İvesi ve 4 âdeti Kıl Keçisi olup, projelerinde 38'er adet dişi, 2'şer adet erkek olmak üzere 40'ar baş koyun veya Kıl Keçisi, proje sahiplerine teslim edilecek.

Ayrıca proje kapsamında; Bismil, Kulp, Lice ve Yenişehir ilçelerinde toplam 4 genç çiftçiye 40'ar adet olmak üzere 160 Kıl Keçisi teslim edildi.

"Genç Çiftçi Projesine" ait hayvanların temini Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden (TİGEM) de yapılmakta olup diğer hayvanların nakil ve teslimat işlemleri ileriki günlerde devam edecek. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir