• DOLAR 32.471
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2477.684
  • ...
Yasayla bırakılan hırsızlar işbaşında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da neredeyse her gün yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları çileden çıkardı. Vatandanlar, yasayla bırakılan hırsızların işbaşında olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile binlerce hırsızın salı verilmesi, vatandaşlara yönelik hırsızlık olaylarında artışın yaşanmasına ve mağduriyetlerin atmasına neden oldu.

Dükkanına bir yıl içerisinde 8 defa hırsızların girdiğini söyleyen Muhammed Yamaç, hırsızlık olayının tümünden şikayetçi olduğunu fakat şu ana kadar dükkanına giren hiç bir hırsızın yakalanmadığını belirtti. KHK yasasının hemen ardından bir hafta içinde iki defa dükkanına hırsızların girdiğini dile getiren Yamaç, duruma tepki gösterdi.

Yamaç, "Bundan bir hafta önce ayın 22'sinde bir hırsızlık olayı iş yerimde gerçekleşti. Hırsızlar mekana dış kapıdan kilitlerimi kırarak girdi. Mekanımda yaklaşık 2 bin 200 TL bozuk para, bilgisayar ve LC televizyon  çaldılar. Bundan bir hafta sonra tekrar aynı hırsızlar aynı şekilde maskeli olarak ikinci kes dükkanıma girdiler. Aynı şekilde yine bozuk paralarımızı, ticari evraklarımız ve çeklerimizi çaldılar. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi karşısındaki dükkânımız da yıl içerisinde hırsızlar 8 defa dükkanıma girdiler. Bunların hepsinden şikâyetçi olduk ve hiç birinden sonuç bulunmadı."dedi.

KHK yasasının hemen ardından bir hafta içinde iki defa dükkânına hırsızların girdiğini ifade eden Yamaç, "Artık yetkililerin hırsızlar hakkında gereken yasal işlemleri yapmalı ve cezai işlemler tam olarak uygulanmalıdır. Caydırıcı cezalar verilmediğinden dolayı hırsızlar azmaya başladılar. Hırsızlar bizleri mağdur etti. Bu mağduriyetimin bir an önce giderilmesi gerekiyor. Son çıkan yasayla tutuklu bulunan bütün hırsızlar serbest bırakıldı. Hırsızlar serbest bırakıldıktan sonra,  cezaevinden çıkar çıkmaz direk hırsızlığa yöneldiler. Hırsızlara çıkarılan bu yasanın afiyetinin kaldırılmasını istiyoruz."diye konuştu. (M.Sait Çelik - İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir