• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
"DBP'li belediyeler yerel yöneticiliğin dışındaki her işi yapıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, kentte görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. AK Parti İl Başkanlığı Tanıtım Medya Sorumlusu Mehmet Beşir Güneş’in de hazır bulunduğu toplantıya Mardin merkez ve ilçelerinde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilci ve muhabirleri katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, 15 Temmuz darbe girişimine karşı verdikleri desteklerinden dolayı gazetecilere teşekkür etti.

“Mardin halkına teşekkür ediyoruz”

Darbe girişimine karşı milletçe dik bir duruş sergilendiğini belirten Dündar, “15 Temmuz gecesi, Türkiye’de geleceğini seyrini değiştirecek bir girişimle karşı karşıya kaldık. Bu girişimin bertaraf edilmesinde Türkiye halkının çok büyük bir direnç gösterdi. Dik duruşunu sergiledi ve darbe girişimini püskürttü. Bu darbe girişinin püskürtülmesinde vesile olan birçok şey sayabiliriz. Bu girişiminin püskürtülmesindeki ana güç, ana faktör halktı ve halkın direnişiydi. FETÖ elebaşının ve işbirlikçilerinin Türkiye’de yapmak istediği bu darbe tamamen bertaraf edildi. Bu süreçte teşkilatlarımız üzerlerine düşen bütün çabaları sarf etti. Mardin halkı 27 gün boyunca hiç bıkmadan hiç yorumlamadan alanları doldurdu. Darbe girişiminde gecesini, gündüzüne katan ve dik duruşu sergileyen Mardin halkına teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Mağduriyetlerden haberimiz var”

Bir gazetecinin 15 Temmuz darbesi soruşturması kapsamında HSYK’nın binlerce hakim ve savcıyı açığa aldığını, birçoğunun da tutuklandığı, bunların da yüzlerce kişiyi mağdur ettiği ve halen cezaevinde bulunan insanların bulunduğunu hatırlatması üzerine Dündar, “Mağduriyetlerden haberimiz var. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için en kısa zamanda hükümetimiz bir çalışma yapacak.” diye cevap verdi.

“İnşa sürecinde hiç kimse mağdur edilmeyecek”

Nusaybin’de sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılması sonrası bazı vatandaşların evlerine geri döndüğünü hatırlatan Dündar, yaraların kısa sürede sarılması için hükümet ve devlet olarak her türlü fedakârlığa hazır olduklarını söyledi.

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasından sonra inşa sürecine girdiklerini bildiren Dündar, “İnşa sürecinde hiç bir vatandaşımız mağdur edilmeyecek. Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Mardin ziyareti olacak. Yapılacak ziyaretin ardından özellikle yıkılan evler konusunda yaşanan belirsizlik de giderilmiş olacak.” dedi.

“Mardin halkı çukurlarla yaşamak zorunda değil”

“Nusaybin’de yıkılmış evlerinin enkazlarının toplanması çalışmaları devam ediyor.” diyen Dündar,  şunları söyledi; “Alt yapı çalışmaları ve elektrik konusundaki sıkıntıların giderilmesi için çalışmalar yapılıyor. Tellerle çevrili alanlarımız dışındaki bütün yerleşim alanlarının yaşanılır hale gelmesi için yoğun bir çalışma periyodu devam ediyor. Esnafımızın durumları kötü alışveriş durmuş durumda bu tahribattan sonra kısa sürede bir canlılık beklemekte biraz iyimserlik olur ancak kendilerine yönelik hükümetimizin önümüzdeki dönemde bazı paketler ve programlar olacaktır. Umut ediyoruz ki; Nusaybin’de yoğun bir şekilde yaşadığımız Dargeçit ve Derik’te çok uzun bir süre olmazsa da yaşadığımız çukur siyasetinin mimarları bir daha Mardin’e hakim olmaz. Mardin halkı onlara izin vermez. Bazı ilçelerimizde bu teşebbüsler halkımız tarafından tamamen bertaraf edildi. Kızıltepe’de halkımız çukur siyasetinin üzerlerine yıkmalarına izin vermedi. Mardin halkı terör ve çukurlarla yaşamak zorunda değildir.”

“HDP'li veya DBP’li belediyeler hizmet yapmıyor”

 HDP veya DBP’li belediyelerin hizmet yapmadığını kaydeden Dündar, “Belediyeler kendi işinden çok işi olmayan işler yapıyor. Bakıyorsunuz belediyeye ait kamyonlar bombalarla yüklenip patlatılıyor ve onlarca insanımız canına mal oluyor. Belediyelerin buna izin vermemesi gerekiyor. Yine bakıyorsunuz 15 Temmuz darbe girişimde eylemlerinin hiç olmadığını, ancak darbe püskürtüldükten sonra saldırılarına ağırlık verdiklerini görüyor. Biri duruyor, diğeri başlıyor.” diye konuştu.

Dündar sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediyelerin son süreçte tamamen yerel yöneticilik dışındaki her işi yaptıklarına hepimiz şahit olduk. Belediye araçlarının insanlarımızın ölümlerine sebep olan bombalı araç haline getirilmesini ne sebeple olursa olsun şiddetle karşı çıkıyor ve kınıyoruz. Belediyelerin bu konuda gerekli tedbirleri almalarını beklerdik. Halkımızın başta su ve kanalizasyon olmak üzere yaşadığı büyük sıkıntıların yerel yönetimlerin çalışmamasından kaynaklandığını belirtmek istiyoruz. Hiçbir çalışma yapılmıyor. Bu halk bu insanlara kendilerine hizmet etmesi için oy verdi. Halkımızdan aldığı bu güçler bu oylarla bu belediyeleri alan bu zihniyetin 2019’da halkımıza vereceği hiçbir cevabının olmayacağını düşünüyoruz. Mardin halkının bu konuda kendilerine gerekli cevabı vereceğini düşünüyoruz. Kendilerini bu halka bu zulmü yapmaktan vazgeçmeye davet ediyoruz. Özellikle su kesintileri konusunda yapılan eksikliklerin biran önce giderilmesini bekliyoruz. Peki, umutlu muyuz? Hayır! Umutlu değiliz.”

“Bombalı saldırıların hedefi sivil halktır”

Son günlerde artan bombalı saldırılarda sivil halkın hedef alındığına dikkat çeken Dündar, “Darbe girişime karşı dik duruştan sonra bu süreçte de çok fazla olmazsa da terör olayları vardı ancak darbe girişimi bertaraf edildikten sonra terör örgütünü birçok ilimizde bombalı saldırılarla tekrar Türkiye’yi kaos ortamına sokmak istediğini hepimiz gördü. Mardin’de, Diyarbakır’da, Hakkari’de, Şırnak’ta, Van’da daha birçok ilde sivillerin öldürülmesine yönelik özellikle sivil kayıplarını artabilecek seviyede bombalı saldırılar yaptılar. Bunun altında çok fazla şeyler aramaya gerek yok çünkü onlar halkın ölmesini istiyorlar. Onlar ne kadar Mardin halkının ölümünü sağlarsak kaosu daha da tetikleyeceklerini, kargaşayı daha da artıracaklarını düşünüyorlar. Bu yüzden onlar için sivil ya da güvenlik güçleri ayrımı pek yoktur. Kundaktaki bebeği bomba yüklü araçlarla şehit etmek onlar için çok şey ifade etmiyor.” diye konuştu. 

“Yatırımların takipçisiyiz”

Mardin’e yapılacak hizmetlerin takipçisi olduklarını aktaran Dündar, “Mardin Çevre Yolu Projesi başta olmak üzere ölüm virajı diye adlandırılan yolun yapılması için girişimlerimiz devam ediyor. Mardin’e yapılması gereken yatırımların takipçisi olacağız. Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni de yeni yapılan Devlet Hastanesi binasına taşıdık. Uzun vadede değil de kısa vadede bir rahatlama olacak. Ama Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için yeni bir binanın yapılması için görüşmelerimiz devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda yeni hastane ve okulların Mardin’e kazandırılması için elimizden gelen çabayı göstereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Devlet hastanemizin yanı başında hem Diş Hastanesi hem de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin kurulumu 2017 programında gündemimize gelecektir ve Mardin’imiz bir sağlık Kompleksinin olduğu bir ortamda daha rahat bir nefes alabilecektir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir