• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
FETÖ mağduru ailelerin ziyaretleri sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paralel Yapının çeşitli kumpasları sonucu hapis cezası verilen mahkûmların aileleri mağduriyetlerini anlatmak için siyasi, basın yayın organları ve STK ziyaretlerini sürdürüyor.

Van’da FETÖ/PDY’nin mağdur ettiği aileleri temsilen oluşturulan 8 kişilik heyet; Saadet Partisi Van İl Başkanlığı’nı ve ardından Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

İlk olarak Saadet Partisi Van İl Başkanlığı’nı ziyaret eden heyeti, İl Başkanı Özay İlhan karşıladı.

“Partimizin içinde de birçok kişi bu sıkıntıları yaşadı”

Ziyarette mağdur aileleri tek tek dinleyen İlhan, “Bizler o dönemde üniversite yıllarında öğrenciydik. Okuldaki birçok arkadaşımız da saçı, sakalı, örtüsü yüzünden okullarından oldu. Bunlarla beraber birçok kişi cezaevine düştü. Van halkıda bu anlamda mağdur olmuş önemli illerden biridir. İnşallah bu konuda hükümet gerekli adımları atar diye düşünüyorum. Çünkü 17-18 yıldır cezaevlerinde ciddi delil olmadan yatan birçok kardeşimiz söz konusudur. Bunların tek suçu belki sakal bırakmak, belki o dönmede bir cemaatin toplantısına katılmak ve yahut direkt birilerinin iftirasına maruz kalmak olmuştu.” dedi.

Darbelerden dolayı Müslümanların sürekli mağdur olan kesim olduğuna dikkat çeken İlhan, “Türkiye malum hukuk devletidir. Fakat darbeler bu hukuksuzluğu hep ön plana çıkardı. Ne 61 darbesinde, ne 80 darbesinde, ne 28 Şubat’ta, ne de bugün 15 Temmuz’da hiçbir zaman hukuk işlemedi. Hukuk işlemedi ama hep Müslümanlar bunun sıkıntısını yaşadı. Umarız hükümet bu konuda gerekli adımları atar.”  diye konuştu.

Saadet Parti ziyaretinde heyet adına konuşan Salih Boldağ da çocuklarının tek suçu Kur’an dersi vermek ve camiye gitmek olduğunu söyledi.

Boldağ, “Çocuklarımızın en büyük suçları Kur’an okumak ve camiye gitmekti. Şu anda Türkiye’de yaşanmış tüm faili meçhullerini bizim çocuklara yüklemişler.” ifadelerini kullandı.

Mahkum aileleri daha sonra Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Heyeti, Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürü İbrahim Yakut karşıladı.

Ziyarette heyet adına konuşan Ahmet Taş, Paralel Yapının meydana getirdiği mağduriyetleri gündeme getirdi.

Taş, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra dosyalara baktık. Baktığımız dosyalarda bize ceza veren hâkimlerin 4 tanesi tutuklamış. Bizler şuna çok iyi inanıyoruz ki bize verilen cezalar devletin himayesiyle verilmedi. Polisinden tutun, hâkimine kadar işin içinde olan bir yapı bize bu cezaları verdi. Bizler 17 yıldır ağladık ve 34 bayramdır çocuklarımızdan uzak bir şekilde geçirdik ve şu ana kadar 57 tane mahkemeye gittik.” şeklinde konuştu.

Diğer örgütlere tanınan bireysel başvuruları kendi çocukları içinde isteyen Taş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Süreçte devletin çıkardığı bazı yasalar var. Ergenekon, Balyoz ve KCK davaları için bireysel başvurular çıkarıldı. Bu durumda zamanında yapılan zulümlerden dolayı bunlara yeniden yargılanma hakkı tanındı. Bizlerde bu noktada diyoruz ki onlara tanınan haklar bizlere de tanınsın. İslami davalardan 5 yüz kişi şu an cezaevlerindedir ve 3 yüz kişi ise 2000’li yıllarda yakalanan arkadaşlarımızdır. İstediğimiz Allah rızası için Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, Adalet Bakanımız bu mağduriyetleri göz önünde bulundurarak yeniden yargılasınlar.” ifadelerini kullandı.

Mağdur aileleri dinleyen Anadolu Ajansı Van Bölge Müdürü İbrahim Yakut ise “Bugüne kadar mağdurların sesini duyurmak için elimizden ne geliyorsa onu yaptık. Bugün ve bundan sonra da bunu yapmak istiyoruz. Bu konuda biz yine sizin sesinizi gücümüzün yettiği kadar duyurmaya gayret göstereceğiz.” dedi. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir