• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
ROJ TV`nin Yayını Kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Eutelsat uydu şirketi, Danimarka mahkemesinin, "ROJ TV, PKK`nın yayın organıdır" kararı üzerine, kanalın uydularından yaptığı yayını durdurma kararı aldı.

Eutelsat`tan yapılan açıklamada, Kopenhag Mahkemesi`nin 10 Ocak`ta aldığı kararda, kanalın PKK ile mali, yapısal ve operasyonel bağları sebebiyle, örgütün yayın organı olduğuna karar verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Mahkeme, ROJ TV`nin, bir PKK`ye katılıma teşvik etmek ve kışkırtmak suçunu işlediğine hükmetmiştir. PKK; AB tarafından terör örgütü olarak tanınmaktadır. Bu şartlar altında Eutelsat, ROJ TV`nin uydularından yaptığı yayını, örgüt faaliyetlerine suç ortaklığından cezai sorumluluk altına girmemek için son verme kararı almıştır. Eutelsat, dağıtım şirketlerinden de ROJ TV sinyallerini uyduya gönderme işlemine son vermelerini istemiştir." denildi.

Açıklamanın ardından, Eutelsat uydularından birine sinyal gönderilmesine son verilirken, diğer uydudan yayınların devam ettiği belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI`NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Eutelsat şirketinin, ROJ TV`nin kendi uyduları üzerindeki varlığına son verme yolunda aldığı kararını, Kopenhag Mahkemesi kararının doğal gereği olarak değerlendirdi.

Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, "İlgili uydu şirketinin, yukarıdaki gerçeklerden hareketle, ROJ TV`nin kendi uyduları üzerindeki varlığına son verme yolunda aldığı kararı ve dağıtım şirketlerine ROJ TV`nin yayınlarını sona erdirmeleri yönündeki çağrısını, konuya ilişkin dava sürecinde teyit edilen ve mahkeme kararıyla hüküm altına alınan tespitlerin doğal bir gereği olarak değerlendirmekteyiz. Alınan bu kararın mahkemede hükme bağlanan sonuçla uyumlu olduğu kanaatindeyiz." ifadelerine yer verildi.

Dünyabülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir