• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
Ağrı Mustazaflar Cemiyeti`nden `Örtünmeye çağrı` programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Miniklerin şiir okuyup  ilahiler seslendirmelerinin ardından, Nisanur dergisi yazarlarından Sevgi Çetinkaya bir konuşma yaptı.

Konuşmasında tesettür ile ilgili önemli bilgiler aktaran Sevgi Çetinkaya, “Bugün başörtüsü hakkıyla takılmıyor. Baş örtüsü artık bir cazibeden başka bir gaye ile takılmamaktır. Bu tür giyiniş Allah ve Resulünün emrine muhalefet etmek demektir. Rasülullah  (sav) ‘Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığırkuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş, çıplak kadınlar ki bunlar Allah'a itaatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi alamazlar. Hâlbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur.` buyurdular." [Müslim, Cennet :53, (2857), 52, (2128).]  Bugün bizim kızlarımızın ve bayanlarımızın durumu da hadis-i şerifin işaret ettiği şekilde giyinmelerinden başka bir şey değildir. Rengârenk giyinmeler, başlarda topuz yapma,  vücut hatlarını gösterecek  şekilde dar giyinme ve dahası kot pantolon giyilmesi, içler acısı bir durumdur. Bu görüntü bizleri son derece üzmektedir.” dedi.

“Kişi hem Müslüman hem de örtülüyüm diyecek ve giyimiyle Allah ve Resulüne muhalefet edecek bu nasıl bir çelişkidir?” diyen Çetinkaya, “Kızlarımız hem Müslümanım, hem de örtülüyüm diyecek ve giyimiyle Allah ve Resulüne muhalefet edecek, bu ise büyük bir çelişkidir. Bu çelişki bizlere yakışmaz. Tesettürü bir cazibe haline getirmek suçtur, günahtır.” Şeklinde konuştu.

“Gençler sizler  yarının umudusunuz”

Konuşmasına genç kızlara tavsiyelerde bulanan Çetinkaya,   “Gençler sizler yarının umudusunuz, sizin en büyük göreviniz ortamın bu kadar yozlaştığı bu asırda, iffetinizi muhafaza etmenizdir. Müslümanın en büyük tesettürü gözleridir, sizler giyişinizle İslam`ı hem yaşamalı, hem de yaşatmalısınız. Tesettürümüz modaya göre değil , Kur`an`a ve sünnete uygun olmalı.” İfadelerini kullandı.    yaptığı

Sevgi Çetinkaya`nın yaptığı dua ile program sona ererken,  programa katılan misafirlere eşarp ve Mehmet Göktaş`ın yazdığı  ‘Tesettüre Çağrı` adlı kitap hediye edildi.  (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir