• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Belediyenin çöp kokusu köylüleri isyan ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl belediyesine ait katı atık bertaraf tesisinden süzülen atık su ve etrafa yayılan pis koku, köylülerin tepkisine yol açarken, bir araya gelen köylüler tepki olarak, “satılık köy' afişini asarak eylem yaptı.

Bingöl- Muş karayolunun 15’inci kilometresinde 2011 yılında Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği (BİNÇEV-BİR) tarafından Kardeşler Köyü Beyaztoprak mezrası yakınlarında 95 dönümlük arazi üzerine temeli atılan katı atık bertaraf tesisi, etrafa yaydığı kötü kokudan dolayı köylüler isyan etti.

Çöplerden yayılan kötü koku ve pis sular insanların sağlığını tehdit ediyor”

Katı atık bertaraf tesisinde bulunan çöplerden yayılan kötü koku ve pis suların insanların sağlığını tehdit ettiğini belirten köy sakinlerinden Ömer Aşkın, “ Bu sorun  5 yıldır devam ediyor. Beyaztoprak köyümüz doğası ve mesire alanıyla öne çıkmış köydür. Maalesef bu köy çöplerle adeta leş haline getirildi. Köyde şu anda ciddi hastalıklarla karşı karşıyayız. Köyümüzde çok ağır hastalıklar söz konusu olabilir. Normalde çöp dökülme alanları yerleşim yerinden en az bir kilometre uzak olması gerekirken, burada birkaç metre ötemize çöp dökülüyor. Normalde çöpler bir çukur içerisine dökülmesi gerekirken, burada çöpler bir tepebaşına dökülüyor. Adeta koku daha güzel yayılsın, insanlar daha fazla rahatsız olsun diye dökülmüş durumda. Köylülerimiz daha önce defalarca belediye başkanıyla görüştü ve başkan bey  de gelip köyde incelemelerde bulundu. 2015 yılında mağduriyetimizin giderileceği söylenmişti ama halen bir iyileştirilme yapılmadı. Hiçbir sıkıntı giderilmedi, böyle devam ederse hastalıklardan öleceğiz.” diye konuştu.

“Yetkililer, gelsinler ki sıkıntıları görsünler bizleri anlasınlar”

Aşkın, “Belediye başkanı ve yetkilileri köye davet ediyoruz. Yetkililerin bir gün köyümüze gelip piknik yapmalarını istiyoruz. Onları gündüzleri pikniğe, akşamları da çay içmeye bekliyoruz. Gelsinler ki sıkıntıları görsünler, bizleri anlasınlar.” dedi.

Köy sakinlerinden Mehmet Selim Arslan ise, “Devletimizin buraya el atmasını, bu sıkıntımızı gidermesini istiyoruz. Çöplerden sızan pis sular, su kanalları aracılığıyla her yere yayılıyor.” ifadelerini kullandı.  (Nihat Kanat-İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir