• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Kenya'nın Garissa Valisi Şanlıurfa'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış İlişkiler anlamında diyalogların geliştirilmesine yönelik girişimlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, son olarak Kenya'nın Garissa eyaleti ile kardeş şehir oldu.

İkili görüşmeler sonrası Türkiye'ye davet edilen Garissa Eyalet Valisi Dr. Nathif Jama Adam, bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelerek, önce Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’yı daha sonra da Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’yi ziyaret etti.

Ziyaretin sonunda Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından konuk Vali Adam’a, Şanlıurfa’ya özgü fincan takımı hediye edilirken, konuk Vali Adam da Vali Tuna’ya hediye takdim etti.

Valilik ziyaretinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı kararla kardeş şehir ilan edilen Kenya Cumhuriyeti Garissa Eyaleti'nin Valisi Dr. Nathif Jama Adam'ı ağırladı.

 “Amacımız kardeş kentlerde bir gönül köprüsü kurmaktır”

İkili görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Nihat Çiftçi, "Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu karar ile Kenya Cumhuriyeti Garissa Eyaleti ile kardeş şehir olmuştuk. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Şube Müdürlüğümüz tarafından Garrisa eyaleti ile gerekli diyaloglar sağlandı. Bugün bizleri Garissa Eyalet Valisi Dr. Nathif Jama Adam ziyaret etti. Amacımız kardeş kentlerde bir gönül köprüsü kurmaktır. Toplumların ve şehirlerin bir birine yakınlaşmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

"Şanlıurfa ile Garissa birbirine benziyor"

Ev sahipliğinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür eden Kenya Cumhuriyeti Garissa Eyalet Valisi Dr. Nathif Jama Adam ise, "Dünyanın en kadim kentlerinden biri olan Şanlıurfa dostluk anlamında büyük bir yere sahip. Şanlıurfa'ya davetlerinden dolayı ve kardeş şehir olarak bu fırsatı verdikleri için Başkan Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum. Şanlıurfa ile Garissa arasında bir çok benzerlikler görünmektedir. Şanlıurfa'da yaşayan sığınmacılar olduğu gibi Garissa Eyaleti de aynı şekilde Somali'den gelen mültecilere ev sahipliği yapmaktadır." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Garissa Eyalet Valisi Adam, Başkan Nihat Çiftçi'ye Kardeş iller belgesini takdim ederken Başkan Nihat Çiftçi'de Vali Adam'a Türk Bayrağı rozeti ile Şanlıurfa'nın tarihini yansıtan hediyeler verdi.

Garissa hakkında;

2009 nüfus sayımına göre nüfusu 120 bin olan Garissa'da nüfusun çoğu Somalililerden oluşuyor. Hayvansal üretim şehrin ekonomisinin önemli bir parçası olarak yer alıyor. Sığır üreticiliği yönünden yurt içi ve yurtdışı pazarlarda milyar şilin tutarında bir ekonomiye sahip olan Garissa,  Kenya'nın hayvancılık ithalat açısından en önemli eyaleti olarak gösteriliyor.

Tana Nehri boyunca uzanan bir alana sahip olan Garissa'nın coğrafi aypısı, çoğunlukla çöl arazisinden oluşuyor ve kurak bir iklime sahip.   (Osman Gülebak-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir