• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
PKK`nin Bitlis`te ateşe verdiği araçlar kameralara yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Diyarbakır Karayolu`nun 20`inci kilometresindeki Buzlupınar mevkiinde yol kesip 11 aracı ateşe veren ve vatandaşları rehin alan PKK`lilerin, bölgede oluşturdukları tahribat kameralara yansıdı.

Dün sabah saatlerinde yol kesen yaklaşık 10 kişilik PKK grubu, bölgede bulunan tünellere araçları koyup yakmıştı. Akşama doğru PKK`lilerin olay yerinden kaçmasıyla, verdikleri tahribat da gün yüzüne çıkmış oldu.

Buzlupınar tünelinin içindeki 3 TIR`ın, tünelin yaklaşık 500 metre uzağında 2 TIR`ın, tünelin 100 metre sağ tarafındaki yolun üzerinde de bir TIR`ın ateşe verildiği görülüyor.

Yine Buzlupınar tünelinin yaklaşık 600 metre uzağında bulunan 2`nci bir tünelin çıkışında, yolun sağ ve solunda domates yüklü 2 TIR`ın adeta küle döndüğü de kameralara yansıyor. Aynı tünelin yaklaşık 300 metre uzağında da bin tanker ateşe verilip patlatılmış durumda. Tünelin çıkışında ise DSİ`ye ait 21 plakalı resmi bir pikabın hafif bir şekilde tahrip edilmiş. Toplamda 11 aracın yakıldığı görülürken yakılan araçlar, çekiciyle götürülmeye başlandı.

Bölgede yaklaşık 3 kilometre alanda bulunan ormanlık alanda çıkan yangının devam ettiği görüldü.

Diyarbakır`dan Bitlis istikametine gelenler için bir tünel araç trafiğine açılırken, Bitlis`ten Diyarbakır istikametine gidenler için ise diğer tünel yakılan araçların kaldırma çalışması devam ettiği için kapalı vaziyette.

Öte yandan bölgede bulunan dinlenme tesislerinde bir çok askeri aracın konuşlanmış halde olduğu görüldü.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 
















































 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir