• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
Menbic`te öldürülen YPG`li ABD vatandaşları için tören
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'nin Suriye'deki kolu YPG ile beraber olan 3 ABD'li, Menbic`de girdikleri çatışmada öldükten sonra Kürdistan bölgesinin Süleymaniye kentine getirildi. Burada ABD Konsolosluğunun temsilcileri tarafından törenle teslim alınan cenazeler ülkelerine gönderildi.

Pazartesi günü Sêmalka sınır kapısından getirilen ABD`lilerle ilgili Rudaw`a konuşan Peşhabur Sınır Kapısı Müdürü Şevket Berbuhari, Menbic`te öldürülen Jordaan Andrew, Well Savage ve Levi Jonson adlı ABD vatandaşı YPG'lilerin cenazelerinin ABD Erbil Başkonsolosluğu'nun temsilcisinin hazır bulduğu bir törenle teslim edildiğini söyledi. Cenazeler, Süleymaniye Havalimanı'ndan ABD'ye gönderildi.

ABD`lilerin IŞİD ile girdikleri çatışmada öldükleri söylenirken başka bir iddiaya göre ise Türkiye`nin Cerablus operasyonu sonrası Fırat`ın doğusuna geçmeyen YPG`lilerin ÖSO`yla girdikleri çatışmada öldürüldükleri belirtildi.

ABD ordusunun hava desteğiyle hareket eden PKK`nin Suriye kolu YPG saflarında çok sayıda ABD`li paralı asker ile CIA ajanın olduğu da biliniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir