• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
"Sağlıklı Yaşam Aracı" hizmeti sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından önleyici sağlık hizmetlerini tanıtmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Mardin’e gönderilen “Sağlıklı Yaşam Aracı” ilçelerde hizmet vermeye devam ediyor.

Sağlıklı Yaşam Aracı; Derik, Mazıdağı, Artuklu, Midyat ve Kızıltepe ilçelerinde verdiği hizmetlerin ardından Ömerli, Yeşilli ve Savur ilçelerine geçti. 

Mardin Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, sağlıklı yaşam aracının haftanın 5 gününde ilçelerde dolaştığını ve halkın temel sağlık sorunlarına destek verdiğini söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Yavuz, “Aracımızda bulunan personelimiz halka yönelik ‘Obezite, Diyabet, Fiziksel Aktivite, Aile İçi Şiddet, Ruh Sağlığı ve Organ Bağışı’ konularında bilgilendirme yaparak broşür dağıtıyor. Promosyon ürün olarak tişört ve şapka hediye ediyorlar. Etkinliğin sonunda ise çeşitli ikramlarımız oluyor. Sağlıklı yaşam aracında; stant, ses sistemi, LCD TV, buzdolabı, lavabo gibi donanımların mevcut olduğu, başta okullar olmak üzere, pazaryeri, kent meydanı, festivaller gibi kalabalık insanların bulunduğu yerlerde hizmet vererek, halkımız bilgilendirilmekte olup, hastalıklardan korunma yolları hakkında videolar, çocuklarımız için de eğitici ve eğlenceli filmler izlenebilmektedir. Aracımız bugüne kadar birçok ilçelerimizde hizmet vermiş ve diğer ilçelerimizde hizmet vermeye devam edecektir.” dedi. 

Yavuz, “Yapılan etkinliklerde toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili bilgi ve farkındalık oluşturmaktır. Sağlığı doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen faktörlerin iyileştirilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturmaktır. Aracımız amacı halk sağlığının korunmasını, geliştirilmesini, hastalık risklerinin azaltılmasını ve önlenmesini sağlamaktır. Sağlık Bakanlığının çalışma ve kampanyalarından, toplumun ve bireyin daha çok bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla tüm ilçelerimizde program dâhilinde hizmet vermektedir. Ayrıca katılımcılara adımsayar ve broşür dağıtımı yapılmaktadır.” diye konuştu.

Etkinlikler; Midyat Toplum Sağlığı Merkezi personeli Doktor Süleyman Çelik, Ömerli Toplum Sağlığı Merkezi personeli Hemşire Esra Yüce, Yeşilli Toplum Sağlığı Merkezi personeli Ebe Elif Özbulut, Savur Toplum Sağlığı Merkezi personeli Hemşire Vasfiye Saygı Dağda koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.  

Sağlıklı Yaşam Aracı’nın Dargeçit, Derik ve Mazıdağı ilçelerini de ziyaret edeceği kaydedildi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir