• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
Tekstil çalışanları cami istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da binlerce kişinin istihdam edildiği Tekstil Kent Sitesindeki sorunlar bitmek bilmiyor. İşletme sahipleri, kendileri tarafından yapılan tüm yatırımların görmezden gelindiğini söylerken, çalışanlar ise binlerce kişinin kaldığı Tekstil Kent Sitesinde en büyük sorunun bir caminin olmayışı olduğunu belirttiler.

Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri’nin (TTA) Batman'da atıl durumda bulunan fabrika arazisi ve depoları 2010 yılında binlerce kişiye istihdam sağlayacak tekstil sitesine dönüştürüldü. Binlerce kişinin istihdam edildiği sitede bir cami ihtiyacı olduğu dile getiriliyor.

2010 yılında Batman'a gelen 10 tekstil firması tarafından atıl durumda bulunan fabrika arazisi ve depoları tadilattan geçirilerek, tekel alanı tekstil alanına çevrildi. Batman Tekstil Kent Sitesi ismini alan 60 bin 804 metre karelik arazide yaklaşık 2 bin kişi istihdam edildiğini belirten tekstil çalışanlar, bir camiye ihtiyacının olduğunu söylediler.

Batman Tekstil Kent Site Başkanı Sabahattin Solmaz, yıllar önce yetkililerin kendilerine verdiği sözlerin yerine getirilmediğini ve yapılan bunca istihdamın görmezden gelindiğini ifade ederek, yetkililerin verdikleri sözlerin yerine getirilmesi halinde büyük bir mescit ya da bir camiyi yapabileceklerini belitti.

"Cuma namazı için cami istiyoruz"

Her atölyenin iki tane ibadet edilecek yeri olduğunu belirten Solmaz, "Her fabrikada bayan ve erkekler için mescitler tahsis etmişler. Cuma günü cuma namazı için sıkıntı oluyor. Çocuklar otogar mescidine veya eski hal camisine Cuma namazına gidiyorlar. Bizim buradaki sorunlarımız bitmiyor, daha ne yaptığımızı bilmiyoruz. Bulunduğumuz yer üç keredir ihaleye çıkıyor. Bize verilen sözlerin hiçbir tanesi yerine gelmedi. Bir yatırımcı önünü görmeden bir şey yapamaz. Biz burada ne kadar kalacağımızı bilmiyoruz. Kira kontratımız yok. Burayı bize 5 artı 5 kiraya verdiler, ama iki senemiz dolmadan tek taraflı kontratlarımız iptal edildi." dedi.

"Kalıcı olursak mescit yapmak sorun olmaz"

Kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesi halinde Tekstil Kent Sitesinde büyük bir mescit yapabileceklerini ifade eden Solmaz, devamında şunları söyledi: "İstihdama, yatırıma yönelik bir öncelik istemişiz, bize verilmiş olan bir söz vardır. Biz burada kalıcı olursak, kim mescit yapmak istemez. Bu çocukların dışarıya Cuma namazına gitmesine kimsenin gönlü razı değildir. Bizim durumumuz netleşirse, biz yatırımcıyız. Bir mescidin yapılması çok da bir şey değildir. Mescit yapabiliriz sıkıntı olmaz, biz de çocukların Cuma namazı için dışarıya çıkmasına razı değiliz. Ama biz burada kendimizi kalıcı hissetmiyoruz. Bize verilen bir güven yoktur."

"Büyük bir mescit ya da cami inşa edilmesini istiyoruz"

Yetkililerin Tekstil Kent Sitesinde bir mescit ya da cami yapılmasını isteyen Mehmet Veysi Gün, "Tekstil Kent için büyük bir mescit ya da cami inşa edilmesini istiyoruz. En azından burada harabe olan bir binanın mescide çevrilmesini istiyoruz. Burada bulunan binin üzerindeki insanın dışarıdaki camilere Cuma namazına gitmesi eziyettir. Tekstil Kent içine bir mescit ya da cami talebinde bulunuyoruz."ifadelerini kullandı.

"Yetkililerden isteğimiz güzel bir cami yapmalarıdır "

Binlerce kişinin istihdam edildiği Tekstil Kent Sitesine bir an öce bir caminin yapılması gerektiğini dile getiren Tahir Kır, "Bu tekstilin içinde bir caminin yapılmasını istiyoruz. Binlerce kişi tekstillerde çalışıyor. Özellikle sıkıntımız Cuma günleri işçiler camiye gitmek için uzak yerlere gidiyorlar. Camiye gidenler işlerinden geç kalıyorlar. Bazıları Cuma namazına gidemiyor, namazlarından oluyorlar. Cami yapılmasını canı gönülden istiyoruz, inşallah yetkilileri harekete geçirir. Bu sorunumuzu giderecek kişiler Allah rızasına nail olacaklar. Büyük mükafatları olan bir hayırdır. Yetkililerden isteğimiz güzel bir cami yapmalarıdır. Erkekler de bayanlar da herkes camide namazlarını kılmak istiyor. Büyük bir hayırdır, bu hayır parayla satın alınamaz." diye konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA) 



























Bu haberler de ilginizi çekebilir