• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Umut Kervanı yardımlarını aralıksız sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Yardım Platformu`na üye derneklerden Bursa Umut Kervanı Yardım Derneği ile  Viranşehir Cami-Der yaptıkları yardımlarla fakir ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürdü.

‘Yetim Giydirme Projesi` kapsamında 50 yetim çocuğu baştan ayağı giydiren Bursa Umut Kervanı Yardım Derneği, yardımlarını aralıksız devam ettiğini söyledi.

Bursa Umut Kervanı Derneği Genel Başkanı Adnan Alınç, hayırseverlere yardım yapmaları çağrısında bulunurak,  “Bursa Umut Kervanı Gıda Bankası Derneği olarak düzenli olarak yardım yaptığımız aileler var. Ki bunların büyük çoğunluğunu yetimler oluşturuyor. Bunlara aylık nakdi yardımlar yapıyoruz, gıda yardımı yapıyoruz. İstedik ki bu sefer farklı bir etkinlik olsun. Hem çocukların yüzü gülsün. Bayram öncesi onları giyindirelim inşallah.” dedi.

Şuan itibariyle 50`ye yakın yetim çocuğunu giydirdiklerini belirten Alınç, şöyle konuştu; “Ayakkabılarından tutun da alt ve üst tüm giysilerine kadar kendilerine alacağız. Tabi bu yardım kampanyamız devam edecek inşallah. Bize, yetimler için ne zaman ne kadar destek gelirse bunun bir sınırı yok. Tarih olarak da bir sınırı yok. İnşallah biz gelen yardımlar ölçüsünde sürekli yetimleri giydirmeye devam edeceğiz.”

Alınç, bir yetimin giyim masrafının alt sınır olarak 100 TL belirlediklerini sözlerine ekledi.

Viranşehir Cami-Der yardımlarına aralıksız devam ediyor

Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde hayırlı hizmetleriyle bilinen Cami-Der de fakir ve muhtaç aileleri unutmadı. İlçede onlarca aileye gıda yardımında bulanan dernek yetkilileri, bazı ailelere buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın ve muhtelif yaşam malzemeleri yardımında bulundu.

Yapılan yardımlar hakkında bilgi veren Cami-Der Yardım Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Dolaş, “Düzenli yaptığımız yardımlarımıza devam ediyoruz. İlçede bulunan bazı fakir aileler ile ilçeye bağlı Tekye Mahallesi`nde ikamet eden Suriyeli aileye gıda, giyim ve çeşitli yaşamsal ev malzemeleri dağıtımında bulunduk. Yine Suriyeli 40 aileye kırmızı et yardımında bulunduk.” dedi.

Dolaş, “İnşallah Kurban öncesi yüzlerce fakire giyim yardımında bulunacağız. Kurban bayramında da kurban eti dağıtımız olacak. Giyim ve kurban ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.” diye belirtti. (Zeki Aras, Sabri Acet- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir