• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Putin yakın zamanda Türkiye`yi ziyaret etmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sputniknews'in haberine göre; Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi ziyaret etmeyi planladığına dair haberlerin doğru olup olmadığına dair soru karşısında "Hayır, bu bilgi doğru değil. Yakın gelecek için böyle bir plan yok" yanıtını verdi.

Daha önce medyada, Putin'in, yarın Antalya'da oynayacak Türkiye-Rusya dostluk maçını birlikte izlemek için kendisini davet eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı geri çevirmediği yönünde haberler yer almış, bu haberler de Kremlin tarafından yalanlanmıştı.

G20 ZİRVESİ'NDE GÖRÜŞECEKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çin'de düzenlenecek G20 Zirvesi kapsamında 3 Eylül'de ikili görüşme gerçekleştireceği bildirildi. Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan ve Putin'in Çin'de yapacağı görüşmenin içeriğine dair bilgi verildi.

Açıklamaya göre, zirve çerçevesinde 3 Eylül'de yapılacak görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme süreci, iki üke arasındaki üst düzeyli işbirliği mekanizmalarının yeniden canlandırılması ile ekonomi, ticaret ve enerji alanları başta olmak üzere karşılıklı işbirliğinin görüşülmesi bekleniyor.

Erdoğan-Putin görüşmesinde, Suriye ve uluslararası terörizm tehdidiyle mücadele gibi konuların da değerlendirileceği belirtildi.

Öte yandan konuyla ilgili Rus basınına açıklama yapan Kremlin Danışmanı Yuriy Uşakov, Türkiye ve Rusya arasında normalleşme sürecinin devam ettiğine vurgu yaparak, "Kısa bir süre önce charter uçuşlara yönelik yasağı kaldırdık. Yani kasım ayındaki uçak olayından sonra normal işbirliğine geri dönme süreci yoğun tempoda devam ediyor." dedi.

ABD'den yapılan açıklamada Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın Çin'de 4 Eylül'de görüşeceğini açıklamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir