• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
"Cezaevlerinde paralel yapının mağduru olan yüzlerce kişi var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ/PDY'nin çeşitli kumpasları sonucu yıllardır haksız bir şekilde cezaevinde tutulan mahkûmların aileleri, mağduriyetlerini anlatmak ve FETÖ mağdurlarının yeniden yargılanması için AK Parti ve HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlıklarını ziyaret etti.

2000`li yıllarda İslami hizmetlerinden dolayı FETÖ/PDY`ye mensup polisler tarafından gözaltına alınan ve günlerce işkencelerden geçirilen, yine aynı yapının hâkim ve savcıları tarafından cezaevlerine tutuklanan mahkûmların aileleri, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek yaşadıkları mağduriyetlerini anlattı.

Ailelere ziyaretlerinde; Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan ile Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Gaziantep Rahmet-Der Başkan Yardımcısı Abdulkadir Üstündağ`da eşlik etti.

FETÖ/PDY'nin çeşitli kumpaslar sonucu müebbet hapis cezası verdiği mahkûmların aileleri yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için ilk olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Aileleri Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci karşıladı.

Ziyaretin ardından İLKHA`ya açıklamalarda bulunan mağdur aileler; af değil, adil bir şekilde yeniden yargılama istediklerini söylediler.

“Oğlumun torunları oldu, ancak oğlum hâlâ cezaevinde”

Oğlunun 2000 yılında FETÖ/PDY`ye mensup polisler tarafından gözaltına alınarak günlerce işkence edildikten sonra kumpas ve düzmece ifadelerle cezaevine atıldığını belirten Nuri Arslan`ın babası Murat Arslan, oğlu cezaevine girdiğinde torunlarının çok küçük yaşta olduğunu ve şimdi ise oğlunun torunları olduğunu, ancak oğlunun ise hâlâ cezaevinde tutulduğunu söyledi.

“Oğlumun cezalandırılmasına karar veren hâkim ve savcılar FETÖ mensubu”

Oğlunu yargılayıp ceza veren hâkim ve savcıların cezaevine atıldığını belirten Arslan, şöyle konuştu:

“Benim oğlum 2000 yılında haksız bir şekilde suçsuz yere yakalandı. Ben 2-3 tane avukat tuttum. Yine hiçbir fayda vermedi. Benim oğlum yıllardır cezaevinde yatıyor. Oğlumun cezası nedir? Ne yapmış? Şu ana kadar suçlamalar hakkında bir delil ortaya konulmadı. Yakalandığında 5 çocuğu vardı. Hepsi küçüktü. Şimdi evlenip onların çocukları oldu. Oğlum için şimdiye ne çileler çektik. Her yönden eziyet gördük. Ben oğlumun en azından bir defa da olsa yargılanmasını istiyorum. Ömür boyu ceza verilmiş. FETÖ`nün askerleri, hâkim ve savcıları benim oğlumu yakaladığı zaman suçsuz yere cezaevine koydu. Yeniden yargılanmasını talep ediyoruz.”

“Artık adil bir yargılama istiyoruz”

Melek Sain`in oğlu İbrahim Hanifi Sain ise Adalet Bakanlığına, Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığı`na defalarca dilekçe yazmalarına rağmen mağduriyetlerinin giderilmediğini söyleyerek, artık babası için adil bir yargılama istedi.

Sain, “Benim babam 2004 yılında haksız bir şekilde cezaevine konuldu. FETÖ`nün hâkim ve savcılarının kumpaslarıyla her hangi bir delil bulanmamasına rağmen direk müebbet hapis cezası verdiler. Biz o dönem Adalet Bakanlığına, Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığı`na defalarca dilekçe yazmamıza rağmen bizim mağduriyetimiz giderilmedi. Bir darbe girişimi oldu. Herkes FETÖ`nün ne olduğunu anladı. FETÖ`nün ne kadar zalim olduğunu herkes gördü. Artık biz adil bir yargılama istiyoruz. Bu hükümet bundan sonra artık bunu yapmayacaksa biz de hakkımızı Allah`a bırakıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu saatten sonra artık bir bahane kalmadı”

AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ile yaptıkları görüşmeyi de anlatan Sain, “Burada mağduriyetleri dile getirdik. Babamın haksız bir şekilde tam 14 yıldır cezaevinde olduğunu, ondan önce 1999 yılında ağır işkencelerden geçirildiğini, haksız bir şekilde ifadesi dahi alınmadan, kumpaslarla hazırladıkları ifadeleri zorla ve işkence ile imzalatıp müebbet hapis cezasına çarpıtıldıklarını söyledik. Kendisi de bize bu konuda yardımcı olacağını söyledi. İnşallah bu konuda artık bir adım atılır. Çünkü bu saatten sonra artık bir bahane kalmadı. Her şey açık bir şekilde ortadadır.” diye konuştu.

“Cezaevlerinde paralel yapının mağduru olan yüzlerce kişi var”

FETÖ/PDY mağduru mahkûmların aileleri daha sonra HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat`a yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat tarafından karşılanan aileler, FETÖ/PDY zulmünün kurbanları olarak artık adaletin tecelli etmesini istediklerini dile getirdiler. Ziyarette konuşan Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, cezaevlerinde paralel yapının mağduru olan yüzlerce kişinin bulunduğuna dikkat çekti.

FETÖ/PDY`nin meydana getirdiği mağduriyetlerin giderilmesi ve mağdurlara yeniden yargılanmanın önünün açılması için, ailelerin de sorunlarının hükümet yetkililerine iletilmesi konusunda HÜDA PAR`ı ziyaret ettiklerini belirten Özaslan, “Biz de her ortamda bunu dile getiriyoruz. Bununla ilgili mağdur ailelerin sıkıntılarını bire bir dinlerseniz ve HÜDA PAR olarak bu konuyla ilgilenirseniz bundan çok memnun kalırız.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ise haksız gerekçelerle cezaevinde bulunanlara artık iade-i itibar verilmesi gerektiğine vurgu yaparak, FETÖ/PDY mağdurlarının bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını temenni ettiklerini belirtti.

“Masum insanları cezalandıran FETÖ`cü hakim ve savcıların birçoğu şu an cezaevinde”

Erat, “Şu an yüzlerce Müslüman Sadece İslami kimliklerinden dolayı FETÖ`cülerin kumpasları sonucu cezaevlerine atılmışlardır. Birçoğunun sahte delilerle ve düzmece ifade tutanaklarıyla cezaevlerine atıldıklarını biliyoruz. Burada talep edilenin bir af olmadığını biliyoruz. Af suçlu olan insanlar için istenir. Bu insanlar masumdurlar. Yakalayan polis FETÖ`cü, yargılayan hâkim ve savcı FETÖ`cü ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bunların birçoğu şu anda cezaevine girdiler.” şeklinde konuştu.

FETÖ mağdurlarına yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğini belirten Erat, “Bu Müslümanların feryatları arş-ı alayı titretiyor. Bizler de HÜDA PAR olarak bu konuda elimizden gelen her şeyi sesimiz çıktığı kadar bu meseleyi dile getireceğiz. Bu meseleyi sahipleneceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız. Rabbimden dileğim İnşallah bir an önce bu mazlum Yusufilerin adil bir şekilde yargılanıp ailelerine kavuşmalarıdır.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir