• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Emekliler TOKİ`ye Başvurularının Cevabını Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye Emekliler Derneği`nin Batman Şubesi Başkanı Fikri Çelik, Batman`da üye olan emeklilerin normal yaşam standartlarını yakalamak ve geriye kalan ömürlerinin rahatlığı için TOKİ`ye başvurularının cevabını beklediklerini belirterek, "Özellikle bu konuda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`ten yardım bekliyoruz" dedi.

Uzun zamandan beri TOKİ ile temaslarının devam ettiğini belirten Çelik, "Amacımız TOKİ`nin normal piyasa ve banka satışlarıyla değil peşinatı düşük ve sabit fiyatlarla imkân tanımasıdır. Bu konuda bakan Şimşek`in bizlere yardımcı olmasın istiyoruz. Emekli maaşıyla yaşamını zor geçiren bir dönemde, ülkenin üretim ve ekonomisine katkı sunan ekmelilerin bir eve sahip olmaları için TOKİ, kendi kurallarını dayatmaktan ziyade emeklilerin şartlarına göre imkân tanıması bakanını alakasıyla olacağı inancındayız" şeklinde konuştu.

TOKİ`nin emekliler için 118 ve 85 Metrekare olarak toplamda bin 180 dairenin yapacağını belirten Çelik, 2 bin 700 üyemizden 2 bin 600`ü 31 Mart`a kadar uzatılan sürede şartların iyileştirmesi müjdesini beklediklerini söyledi.

Çelik, "TOKİ 118 Metrekare dairelerin fiyatları 84 bin liraydı.120 taksitle emeklileri ev sahibi yapacak olan TOKİ yüzde 15 peşin olmak üzere 610 lira taksit ödeneği sunulmuştu. 62 bin lira olan 85 Metrekare dairelerin ise 7 bin 500 lira peşinat ödeyerek 300 lira taksit teklifini vermişti" dedi.

Emekliler Derneği Batman Şubesi olarak fiyat ve taksite itiraz ettiklerini ve emeklilik maaşıyla taksitleri ödemeyeceklerini belirttiklerini ifade eden Çelik, "TOKİ başkanlığına itiraz dilekçelerini vererek daire fiyatları ve taksit fiyatlarının düşürülmesini talep ettik. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek devreye girerek TOKİ Başkanlığına yazı göndererek 31 Aralık 2011 tarihinde sona eren başvuruların tarihini 3 ay erteleyerek 31 Marta 2012 tarihine kadar uzattığı ifade etti" diye konuştu.

Veysi Demir - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir