• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Ayakkabıları yakarak boyuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kendi geliştirmiş olduğu bir ilaç ile ayakkabıları yakarak boyayan ayakkabı tamir ve boya ustası Erdal Özcan, daha önceden kalan boya kalıntılarını tamamen yakarak ayakkabıya istenen renkteki boyayı sürdüğünü söyledi.

Gaziantepli ayakkabı tamir ve boya ustası Erdal Özcan, 25 yıl önce açtığı iş yerinde ayakkabıları kendi geliştirdiği yöntemle boyamaya başladı. Boyayacağı ayakkabıların üzerine kendi geliştirdiği bir ilaç süren Özcan, bu ilacı çakmakla tutuşturuyor.

Açtığı iş yerine ayakkabı hastanesi ismini veren Özcan, 14 yıldan bu yana Gaziantep’te ayakkabıları yakarak boyayan ustanın sadece kendisinin olduğunu söyledi.

2002 yılından bu yana ayakkabıları yakarak boyamaya başladığını belirten Özcan, “İlk ayakkabıları yakarak boyama işini Gaziantep’te ben çıkardım. Bu benim çıkartmış olduğum özel bir boya. Tabi ki taklitleri var. Ama ilk 2002 yılında başladım. Boyayacağım ayakkabıların üzerine kendi geliştirdiği bir ilacı sürüyorum.” dedi.

Boya kalıntılarını yakan ilaç karışımının ayakkabıya zarar vermediğini belirten Özcan, karışımı ise kendi ayakkabısında yaptığı deneylerde geliştirdiğini kaydetti.

Daha önceden kalan boya kalıntılarını tamamen yakarak ayakkabıyı istenen renkteki boyayı verdiğini aktaran Özcan, “Ben daha önce çarşı merkezde çalışıyordum. Çarşıda çalıştığım dönemde biliyorsunuz memur kesimi evden çıkarken, kendi ayakkabılarını hazır boya ile boyuyor. Hazır boya kullandıkları için ayakkabı üzerinde belli bir süreden sonra belirli bir katman oluşuyor. Ben bu katmanı nasıl temizlerim diyerek öncelikle deri boyası ile yapıyordum. Deri boyasının maliyeti hem bizim için hem de müşteri için yüksek oluyordu. Hemen başka yöntem arayışına girdim. Yaptığım araştırmalar sonucu bu boyayı buldum.” ifadelerini kullandı.

Ayakkabıları ilk boyamaya başladığında müşterilerin şaşkın tepkileri ile karşılaştığını belirten Özcan, “Bu yöntem ile ayakkabının ömrü de uzamış oluyor. Yakarak boyamak ayakkabıların ömrünü uzatıyor. Müşteri ayakkabısını daha uzun ömürlü bir şekilde kullanıyor. Bu şekilde boyamanın asla ayakkabının yüzeyine herhangi bir zararı da yoktur.” bilgisini verdi.

Yapmış olduğu karışımın sırrını vermeyen Özcan, yakarak boyamanın ayakkabı üzerindeki boya katmanlarını temizlediğini hem de ayakkabıların ömrünün uzattığını da sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 









Bu haberler de ilginizi çekebilir