• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
"Şanlıurfa'nın bütün sınır hattına zamanla duvar çekeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar sınır kapısı bölgesinde devam eden duvar örme çalışmalarını inceledi.

Sınır kapısının doğu yönünde 1, batı yönündeyse 4 kilometre boyunca toplam 5 kilometre olarak inşa edilecek duvar çalışmalarını inceleyen Tuna, sınır güvenliğini korumaya yönelik devam eden modüler duvar inşasının uluslararası koordinatlarla belirlenen sınır hattında sürdüğünü belirtti.

“Peyderpey bütün sınır hattınca bu duvar çekilecek”

Sınırdaki güçlendirme çalışmalarının aylar öncesinde planlanarak hayata geçirildiğini sözlerine ekleyen Tuna, “Mürşitpınar’da yapılan çalışmalar bu işin devamı niteliğindedir. Türkiye kendi sınır güvenliğini garantiye almak için ilave bir önlem olarak duvar yapımına devam ediyor. Yeni bir uygulama değildir. Şanlıurfa’nın 220 kilometre civarında bir sınır hattı var. Peyderpey bütün sınır hattınca bu duvar çekilecek. Şu anda da Mürşitpınar bölgesinde duvar çalışmaları devam ediyor. İddia edildiği gibi her hangi bir askeri hareketlilik veya karşı tarafa yönelik bir saldırı kesinlikle söz konusu değil. Duvarın yapımı esnasında aldığımız güvenlik tedbirleri var. Bu çalışma devam edecek ve biz bunu takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“İllegal giriş çıkışlar önlenecek”

Önceliklerinin sınır güvenliğini daha sağlıklı hale getirmek olduğunu belirten Tuna, “Duvar ve yeni oluşturulacak güvenlik sistemleriyle illegal giriş çıkışların önlenmesi noktasında görevli arkadaşlarımızın elini güçlendirmiş oluyoruz. Bunu dışında bir durum söz konusu değildir” dedi.

Suruç’taki incelemeleri kapsamında Süleymanşah Türbesini ve sınır nöbetine devam eden askerleri de ziyaret eden Vali Tuna’ya; Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve Hudut Alay Komutanı Albay Cengiz Hüner eşlik etti. (İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir