• DOLAR 32.36
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2323.15
  • ...
Kur'an öğreticisi doğum için gittiği hastanede gözaltına alınıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami hizmetlerinden dolayı FETÖ/PDY mensubu hâkim ve savcılar tarafından 2000 yılında hakkında dava açılıp örgüt üyeliğinden ceza verilen Serap Elhakan Ülsen (39), erken doğum için gittiği hastanede terörle mücadele polisi tarafından gözaltına alınmak isteniyor.

Polislerin hastanedeki bekleyişi sürerken hasta yakınlarının, Ülsen’in ceza infazının ertelenmesi için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.

Yaşadığı mağduriyetler hakkında İLKHA’ya konuşan Ülsen, tutuklanma kaygısıyla önceden 2 çocuğunu düşürdüğünü söyledi.

Yaşadığı kaygılar nedeniyle çocuğunu düşürdü

FETÖ ilişkileri nedeniyle tutuklanan hâkim ve savcılar tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını belirten Ülsen, “Kur’an Kursu öğreticiliği yaptığım 2000 yılında bulunduğum camiye baskın oldu. Bu baskından sonra artık camiye gidemedim. Beni ne için aradıklarını bilmiyordum. Akrabalarımın evlerine polis tarafından baskınlar oldu. Her şekilde bana ve aileme yönelik baskılar vardı. 2006’da evdeyken polisler tarafından baskın sonucu gözaltına alındım, ardından mahkemeye çıkarıldım. Tutuksuz yargılama şartıyla serbest bırakıldım. Daha sonra davanın ilk duruşmasının tebliği bana gelmediğinden dolayı katılamadım. Duruşmaya katılmadığımdan dolayı hakkımda tutuklama kararı verildi. Kararı öğrendiğimde gebeydim, o stresle çocuğumu kaybettim. 2007’de mahkeme sonuçlandı ve 6 yıl 3 ay ceza aldım. Cezam 2009’da Yargıtay tarafından onaylandı.” dedi.

“Bizi maddi ve manevi olarak çökerttiler”

Kızının, 5 yaşına geldiğinde babasını tanıdığını dile getiren Ülsen, sözlerine şöyle devam etti:

“Kızım 10 aylıkken eşim de İslami hizmetlerden dolayı cezaevine girdi. Cezam onaylandığında eşim cezaevindeydi. Cezamdan dolayı ben ve kızım eşimin ziyaretine gidemedik. Kızım babası cezaevinden çıktıktan sonra 5 yaşında tanıdı. Kızım şu an 8 yaşında ve cezamdan dolayı okula gönderemiyorum. Cumhurbaşkanı yıllardır ‘haydi kızlar okula’ diyor ama benim kızım daha halen okula başlayamadı. Kızımın psikolojisi bozulmuş durumda. Biz bu çocukları bu sıkıntıları yaşasın diye mi dünyaya getiriyoruz? Bizi maddi ve manevi olarak çökerttiler. Geçen yıl yine hastaneye yattım. Sabah namazında polis beni gözaltına almak için hastaneye geldi. O zaman savcı infazımı 6 ay uzattı. Şimdi yine aynı sorunla karşılaştım.”

“Bu musibeti üzerimden kaldırmayanlardan da davacı olacağım”

Ülsen, “Bana bu sıkıntıları yaşatanlar FETÖ’nün polis, savcı ve hâkimleridir. Geçen yıl doğumumdan dolayı infazımı uzatmayan savcı şu an FETÖ’den cezaevinde. Kur’an Kursu öğreticisi olduğuma dair belgem olmasına rağmen bana bu mağduriyet yaşatıldı. 15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu. Darbe gecesi kadın erkek demeden herkes sokağa indi. Ben de bir bayan olarak bu halimle sokağa çıktım. Eğer bana sahip çıkılmayıp bu musibet üzerimden kaldırılmıyorsa herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum. Nasıl ki FETÖ’den ahirette davacı olacaksam, bu musibeti üzerimden kaldırmayanlardan da davacı olacağım.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Serap Elhakan Ülsen’in sezaryenle doğan bebeği, akciğer yetmezliği rahatsızlığından dolayı yoğun bakım ünitesinde tutuluyor. (M. Hüseyin Temel–İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir