• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
40 derece sıcakta mısır sapı topluyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da kış hazırlığına erken başlayan dar gelirli aileler, 40 derece sıcağa rağmen soluğu mısır tarlalarında alıyorlar.

Merkeze bağlı İkiztepe (Girbereşk) köyünde tarlalara giden kadın, erkek ve çocuklardan oluşan aileler, kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla biçerdöverlerin ardında kalan mısır saplarını aşırı sıcaklara aldırış etmeden toplamaya çalışıyorlar.

Günde yaklaşık 6 çuval mısır sapı toplayabildiklerini söyleyen aileler, maddi imkânlarının kısıtlı olması nedeniyle bu işi yaptıklarını belirttiler.

Her yıl kızları ve gelinleriyle tarlalarda mısır sapı topladığını dile getiren Halime Acer, bu saplarla kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti. Acer, “Kışın sobada yakmak ve ekmek yaptığımız tandırlara atmak için mısır sapını topluyoruz. Eskiden burada pamuk hasadının ardından çalı çırpı topluyorduk, şimdi ise mısır sapını topluyoruz. Hasta halimle gelinlerim ve kızlarımla birlikte mısır sapını topluyoruz.” dedi.

Kızıyla birlikte günde yaklaşık 4 çuval mısır sapı topladığını belirten Mehmet Arıca ise “Tandırda yakmak için her sene bu şekilde mısır sapı topluyoruz. İhtiyacımız olduğu için mecburen geliyoruz. Sabah 08.00’de gelip öğle saatlerine kadar mısır sapı topluyoruz.” diye konuştu. (M. Fatih Akgül-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir